• Jan Wieman

Jarige stichting de Kaai trakteert Sliedrechtse verenigingen

SLIEDRECHT De jarige stichting de Kaai had vrijdag 85 Sliedrechtse verenigingen en organisaties uitgenodigd om haar 20-jarig bestaan te komen vieren. De jarige pakte flink uit maar gaf de cadeautjes weg. De penningmeesters krijgen 1500 euro op hun bankrekening bijgeschreven.

door Jan Wieman

In het sfeervolle partycentrum de Lockhorst verzamelden zich vrijdag 1 december bijna 170 mensen. Voorzitter Joke van Bakel-Middelweerd van stichting de Kaai heette hen welkom en zei onder meer: ,,Wij hebben in de afgelopen twintig jaar 2,5 miljoen euro uitgedeeld, onze financiële positie is zo goed dat wij kunnen meedelen dat wij dat in de komende twintig jaar ook kunnen blijven doen." Dit lokte natuurlijk een groot applaus uit. Vervolgens introduceerde zij Alex Brouwer, beachvolleyballer en ex-wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op de Olympische spelen van Rio, die aan de hand van verhalen, foto's en film een humorvol beeld schetste van zijn leven en carrière en de manier waarop hij zijn doelen stelt en bereikt. Hierna konden de genodigden genieten van een heerlijk 3-gangen buffet gelardeerd met muziek van de big band van Wilhelmus.

Dat de jarige stichting een helpende hand toesteekt aan het Sliedrechtse verenigingsleven, en soms ook aan landelijke doelen, is wel duidelijk. Het geld dat de verenigingen ontvangen kunnen zij goed gebruiken: O.S.C. Moby Dick gaat een zuurstofkoffer aanschaffen en haar 50-jarig jubileum voor een deel bekostigen, de jeux de boulesclub de Schalm schaft een partytent aan zodat ze bij regen kunnen schuilen en bezoekende verenigingen kunnen ontvangen, toneelgroep Onder Ons kan een opstapje maken naar een nieuwe decorwagen en SKC Merwede zal het kantinemeubilair voor een deel vervangen.

,,Wij zijn een bestuur van allemaal vrijwilligers, we kunnen het niet alléén maar goed doen, maar we proberen het wel zo goed mogelijk te doen en het geld zo goed mogelijk te beheren en te verdelen, zo profiteert de Sliedrechtse gemeenschap ervan," zegt Joke. De Kaai kan terugkijken op een zeer geslaagd verjaardagsfeest, de gasten gingen blij en voldaan huiswaarts.