• Caroline Voorbergen

Jolanda Dekker terug naar school

SLIEDRECHT Jolanda Dekker opent 5 november haar nieuwe salon van Brown Eyes aan de Thorbeckelaan, pal naast brasserie De Minister van het Griendencollege. Daarmee keert de 30-jarige Sliedrechtse weer terug naar de plek waar zij in 2002 haar mavo-diploma haalde. ,,Heel leuk natuurlijk, want ik heb goede herinneringen aan mijn schooltijd. En het is daarnaast een mooie, centrale locatie."

Toen Jolanda op het Griendencollege zat was ze al een bezig bijtje. ,,Ik vond het leuk om dingen te organiseren. Ik zat in de klassenraad en daarmee hebben we de eerste reisjes naar EuroDisney op poten gezet."

Tijdens haar schooltijd heeft ze lang getwijfeld wat ze wilde worden. ,,Je bent nog zo jong als je die belangrijke keuze moet maken. Ik heb bij de politie gekeken, en bij het leger. Of iets met sport." Maar het werd uiteindelijk iets heel anders: schoonheidsspecialiste. Na de afronding van de opleiding opende ze direct haar eigen salon Brown Eyes aan de Volkerakstraat. Ondertussen studeerde ze door voor pedicure, medisch pedicure, permanente make-up en andere specialisaties. ,,Dit vak verandert continu. Daarom is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Daarin zit voor mij de uitdaging: altijd op zoek zijn naar de beste oplossingen voor mijn klanten."

Dat is ook wat zij de huidige leerlingen op het Griendencollege zou willen meegegeven. ,,Ga eerst op zoek naar wat je écht leuk vindt. Ga vervolgens de uitdaging met jezelf aan daar heel goed in te worden. Blijf niet hangen in de basis van je opleiding. Met de basis ben je er nog lang niet."

Of ze op haar nieuwe locatie veel in contact zal komen met de leerlingen moet de toekomst uitwijzen. ,,Het is nog niet zo makkelijk om hier bijvoorbeeld de leerlingen van Zorg & Welzijn mee te laten draaien. Ik heb hier vaak al stagiaires van de vakopleiding lopen en in die begeleiding gaat veel tijd zitten. Bovendien is het toch heel specialistisch werk." Jolanda ziet andere mogelijkheden tot samenwerking. ,,Ik voel meer voor kennisdelen in de vorm van gastlessen. Ik zou de leerlingen graag eens wat meer vertellen over acné, bijvoorbeeld. Voor een grote groep jongeren is dat een probleem waar ze niet zo makkelijk mee naar een specialist gaan. Ik zou die drempel graag voor ze verlagen door ze meer te vertellen over de oorzaken en de hulp die wij kunnen bieden."