Jubileum Alzheimer Café

SLIEDRECHT Het Alzheimer Café Sliedrecht viert op maandag 13 april zijn vijfjarig jubileum. In het restaurant van Verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 wordt een bijeenkomst gehouden voor iedereen die belangstelling heeft voor het Alzheimer Café.

De avond begint om 20:00 uur met twee korte welkomsttoespraken van avondvoorzitter Paul van Bakel en Ruud van Moorsel, voorzitter van het bestuur van de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Daarna is het woord aan wethouder Hanny Visser. Zij zal aandacht schenken aan het thema en doel van het café voor de komende jaren: "Sliedrecht een dementie vriendelijke gemeente?"

Vervolgens kunnen de aanwezigen luisteren naar gastspreker Prof. Dr. R.J. van Marum, geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij vertelt over het thema "Hoe wordt de diagnose dementie vastgesteld?". De tweede gastspreker is Prof. Dr. F. Hoogeveen, ouderenpsycholoog en lector Psychogeriatrie aan de Haagse Hogeschool. Hij behandelt het thema: "Het lerend vermogen bij dementie".

Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers. De avond wordt afgesloten met een optreden van het ensemble Tisnnenyfals, de vaste pianist en cellist van het Alzheimer Café en een informele ontmoeting met hapjes en drankjes.

De avond duurt tot 21.45 uur. Bij voorkeur aanmelden via: alzheimercafe@welzijnswerksliedrecht.nl.