• Solio Deo Gloria

Jubileumjaar Soli Deo Gloria

SLIEDRECHT Zaterdag 3 november voert COV Soli Deo Gloria De Messiah van G.F. Händel ( 1685-1759 ) uit in de Grote kerk in Sliedrecht. Dat gebeurt samen met veel gasten uit het hele land, waardoor een éénmalig koor van 200 zangers en zangeressen is ontstaan. Eén van de meezingende gasten is burgemeester Bram van Hemmen.

Het stuk bevat veel meer juweeltjes dan het bekende koorstuk Hallelujah . De aria's worden gezonden door sopraan Elise van Es, alt Tamara Obermayer, tenor Carlos Negria Lopez en bas Benjamin Sattlecker. Aan het orgel zit André de Jager, op klavecimbel Sander van Houten en het orkest is theNew Symfonics. Het geheel staat onder leiding van dirigent Danny Nooteboom.

Alleen voor bassen en tenoren is er nog beperkte ruimte om mee te zingen ( ie daarvoor de website), want er moet ook nog ruimte overblijven voor het publiek.

Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 15,- verkrijgbaar bij de leden of te bestellen via www.cov-solideogloria.nl. Op de avond zelf kosten de kaarten € 17,50. De kerk is open om 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur.