• Jordi de Jonge

Jubileumshow United by Music

SLIEDRECHT Mensen met een verstandelijke beperking hebben ook talenten en moeten de kans krijgen om die te laten zien. Die droom had Sliedrechtenaar Joris van Wijngaarden in 2006. Samen met de Amerikaanse blueszangeres Candye Kane richtte hij stichting United by Music op. Dit jaar bestaat de stichting 10 jaar en dat wordt 18 november gevierd met een bijzondere jubileumshow in de Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Stichting United by Music geeft getalenteerde mensen met een (licht) verstandelijke beperking de kans om op te treden. doel van de stichting is om de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Op dit moment heeft United by Music heeft twee bands met diverse zangers en zangeressen. Met groot enthousiasme brengen de artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie. Geen jostiband, maar artiesten die het publiek versteld doet staan met hun grote talent.

Op 18 november wordt het 10 jarig jubileum groots gevierd met een bijzondere jubileumshow in de Nieuwe Doelen. In de Nieuwe Doelen vinden jaarlijks een reeks van professionele- en amateurvoorstellingen plaats en alle grote namen uit theaterland staan er jaarlijks op de bühne. Dit jaar dus ook United by Music. Voor slechts € 7,- (inclusief één consumptie) kunnen gasten de show bijwonen. Op deze manier kan iedereen de show bijwonen, want dit is een evenement dat zeker niet gemist mag worden. Het podium zal grotendeels gevuld worden door mensen met een (licht) verstandelijke beperking, maar het zal moeilijk zijn om te zeggen welke beperkt zijn en niet. Door hun grote muzikale talenten verdwijnen de scheidingslijnen en is iedereen een artiest.

Voordat de show begint zal een netwerkevenement georganiseerd worden. Bedrijven en zakelijke particulieren kunnen zich hiervoor aanmelden via info@unitedbymusic.nl. Tijdens de jubileumshow zal een divers programma aangeboden met optredens van verschillende internationale artiesten en inspirerende verhalen. Het is een avond vol entertainment en inspiratie. Daarnaast steunen de gasten met hun aanwezigheid ook nog eens het goede doel. Plaatsen voor de show kunnen vanaf nu gereserveerd worden via www.unitedbymusic.nl of telefonisch via 0184 491 485. Voor meer informatie: www.unitedbymusic.nl.