Kalender mannen met katten doorslaand succes

SLIEDRECHT - Stichting Dierenasiel Sliedrecht heeft voor 2015 een kalender uitgebracht waarop mannen stijlvol poseren met asielkatten. Door het succes van deze editie is het vervolg is al in de maak.

De 'mannen met katten' kalender van Stichting Dierenasiel Sliedrecht is een doorslaand succes. Er zijn duizend kalenders gemaakt en een groot deel is al verkocht. Ginet Balistreri, voorzitter van Stichting Dierenasiel Sliedrecht, vertelt: " Er moet ieder jaar flink wat geld verzameld worden om de kattenopvang draaiende te houden. Daarom brainstormen de vrijwilligers regelmatig voor nieuwe acties. En ja, met zestien giebelende vrouwen rond de tafel is het idee voor zo'n kalender best voor de hand liggend." De vrijwilligers zijn meteen met het idee aan de slag gegaan. "We hebben het gelijk goed aangepakt. Een Sliedrechts model adopteerde een kat bij ons, zij wist wel een fotograaf. Potentiële sponsoren werden aangeschreven en locaties werden geregeld. Vervolgens moesten er nog modellen gezocht worden. We hebben een aantal mannen op straat en in de kroeg aangesproken, maar er komen er ook een paar uit ons eigen netwerk." Zo ook Steven Landa, die met kat Bandita op de kalender poseert. Steven: "Een van de vrijwilligsters is een bekende van me. Zij sprak me aan. Modellenwerk is niet mijn ambitie, maar ik vind het mooi om op deze manier iets voor de dieren te kunnen doen."

"De foto's moesten smaakvol worden, zonder ordinaire randjes." vertelt Ginet. "We kozen bewust voor mannen die een sympathieke uitstraling en een klik met dieren hebben." Steven had zelf inspraak in de manier waarop zijn foto werd gemaakt. "Ik mocht zelf weten hoe ik op de foto wilde. Dat moest wel netjes zijn, aangezien ik docent ben op een middelbare school. Het doel was ook niet om mezelf te laten zien, maar om de katten te promoten. Dat is gelukt; alle kalenderkatten hebben inmiddels een nieuw thuis. Bandita, de kat waarmee ik op de foto sta, is zelfs door mijn zusje geadopteerd."

Inmiddels wordt er gewerkt aan een 2016-editie van de kalender. De oplage wordt groter en een aantal bekende Nederlanders hebben al aangegeven mee te willen werken. Zo zullen onder andere Carlo Boszhard en Mohammed Benzakour model staan. Er wordt nog gezocht naar andere fotogenieke mannen. Ginet: "Naast modellen zijn we op zoek naar bedrijven die ons willen sponsoren, bijvoorbeeld door hun logo op de kalender te laten plaatsen. De kalenders worden bij asiels door heel Nederland verkocht, en het ondersteunen van een goed doel is de beste reclame die je als bedrijf kunt hebben. We hopen dat men ons wil helpen om de volgende editie ook weer zo'n succes te laten worden. Misschien komt er daarna dan ook wel een vrouwenkalender."