• HW UWV

    Entrepeneur Magazine.

Kansrijk Sliedrecht krijgt vervolg

SLIEDRECHT Kansrijk Sliedrecht biedt inwoners van Sliedrecht de mogelijkheid om een MBO niveau 1 opleiding te volgen. In februari 2018 is gestart met de pilot Kansrijk Sliedrecht. Het proefjaar loopt op zijn eind en de voortgang is geëvalueerd. Het proefjaar was een succes en Kansrijk Sliedrecht krijgt een vervolg. In april start het nieuwe schooljaar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een intakegesprek.

Wanneer je geen diploma hebt is het lastig om een (vaste) baan te vinden. Kansrijk Sliedrecht biedt een MBO niveau 1 opleiding aan, zodat inwoners van Sliedrecht een betere kans op de arbeidsmarkt te geven. De deelnemers van het eerste jaar hebben allemaal zicht op een baan of een vervolgopleiding.

Vanwege het succes van dit eerste jaar is door gemeente Sliedrecht en het Da Vinci College besloten om Kansrijk Sliedrecht een vervolg te geven. In april 2019 start een nieuwe groep van maximaal 15 deelnemers. De deelnemers krijgen gezamenlijk les op het Griendencollege. Het lesmateriaal en collegegeld betaalt de gemeente.

Deelnemers moeten voldoen aan de volgende voorwaarden: woonachtig in Sliedrecht, geen diploma, een stageplaats voor minimaal 16 uur per week en 18 jaar of ouder.

Een stageplaats kunnen de deelnemers zelf zoeken bij een bedrijf dat aansluit bij de opleiding die zij willen volgen. Bijvoorbeeld in de zorg of techniek. Naast de baan en/of stage gaan de deelnemers één dag in de week naar school. Tijdens het werk worden ze begeleid door een erkende praktijkopleider.

Nieuwsgierig geworden? In februari staat er een informatieavond op de planning. Voor vragen: Jeroen Loeve van de gemeente Sliedrecht, j.loeve@sliedrecht.nl of bellen naar 0184-495913.

Meer informatie hierover volgt in januari. Op www.davinci.nl staat het overzicht met opleidingen.