• Kerken

Kerken, bidden en spelen in verbondenheid

SLIEDRECHT Donderdag 19 januari om 19.30 uur is er weer een interkerkelijke gebedsdienst in het kader van de week van gebed voor de eenheid van kerken. Dit jaar is er geen wandeling van gebouw naar gebouw, maar één centrale viering in het gebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Jacob Catsstraat 6 in Sliedrecht met als thema: 'Bid om en werk aan verzoening'!

Aansluitend op de viering zal een speelse quiz plaatsvinden, waarna men kan napraten en elkaar kan ontmoeten rond koffie en thee in de bijzaal van de kerk.

De organisatie van deze avond is in handen van de Rooms-Katholieke H. Theresia van Avila parochie, de vrijzinnige geloofsgemeenschap 'Onze Roeping Getrouw', de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Sliedrecht.

Elk jaar belegt de Raad van Kerken in Nederland en de Missie Nederland (voorheen Evangelische Alliantie) in januari deze themaweek. Dit jaar is de week van gebed van 15-22 januari met als thema: 'Jouw hand, mijn glimlach'. Zondagavond 15 januari start deze week van gebed om 18.00 uur in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht met een oecumenisch Taizégebed.

Met deze samenkomsten willen de kerken aandacht vragen voor het gebed om eenheid tussen kerken en christenen.