Kermisexploitanten hebben er zin in

SLIEDRECHT ,,Wij zijn heel enthousiast en hebben er veel zin." Dat zegt kermisexploitant Edwin Vader aan de vooravond van de start van de kermis in Sliedrecht. Voor het eerst sinds acht jaar op het Burgemeester Winklerplein. ,,Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad", weet ook Vader, ,,maar we zijn heel blij dat de gemeente het weer een kans heeft gegeven."

De terugkeer van de kermis naar het Winklerplein geldt voorlopig voor twee edities. Daarna wil de gemeente evalueren. Vader verwacht dat het een succes wordt. ,,We rekenen op goede resultaten. Het wordt een gezellige kermis van goede omvang en met leuke attracties, zoals de Cyber Cars, Magic Star, Blue Monster Polyp en natuurlijk de grote trekker, de Formule 1 Booster XXL."

Tegenstanders van de kermis haalden vaak aan dat er vroeger ongeregeldheden uitbraken op het plein. Vader is daar niet bang voor. ,,Van de zes edities die ik daar gedraaid heb, kan ik me maar één voorval herinneren. Het komt tegenwoordig eigenlijk nergens meer voor", weet de exploitant. ,,Wij houden zelf ook een oogje in het zeil, we hebben korte lijntjes met de politie en we passen onze muziek ook wat aan: niet te gek, niet te hard."

Verreweg de meeste weerstand tegen de kermis leeft bij de ondernemers aan het boodschappenplein, die hun inkomsten tijdens de kermisweek zien teruglopen. ,,Dat meningsverschil zal altijd blijven voortduren", denkt Vader, die ook wel begrip heeft voor de ondernemers. ,,Zij vechten voor hun zaak, wij voor de onze."

Om de winkeliers tegemoet te komen blijven twee rijen parkeerplaatsen behouden op het plein, aan de oostzijde. De kermis verschuift daardoor een paar meter naar het westen. De weg langs de Chinees is afgesloten en bij de kermis betrokken.

De markt op woensdag 21 oktober is verplaatst naar de Jacob Catsstraat en de parkeerplaats bij de Jumbo.

De kermis begint op donderdag 15 oktober om 16.00 uur. Om de terugkeer van het volksfeest naar het centrum van Sliedrecht te vieren zijn alle kermisattracties die dag om 19.00 uur een kwartier lang gratis, dus tot 19.15 uur.

Vrijdagavond is het Ladies Night Happy Hour. Van 20.00 tot 21.00 uur geldt voor alle dames: 2 halen 1 betalen.

Op de laatste dag, woensdag 21 oktober, is het eurodag. De draaiattracties (met uitzondering van de Booster) zijn dan extra goedkoop. Ook de gokattracties hebben dan aanbiedingen.

Op alle dagen (behalve de openingsdag) begint de kermis om 13.30 uur. Op zondag is de kermis gesloten.