• Laudate Deum

Kerst met christelijke kinderkoren

SLIEDRECHT De kinderen van christelijke kinderkoren Jonge Klanken uit Molenaarsgraaf en Laudate Deum uit Sliedrecht vieren zaterdag 8 december het kerstfeest. Dit jaar met een boeiende musical 'Het lege boek'. Een muzikale ontdekkingstocht naar het kerstverhaal en de betekenis ervan voor het hier en nu. De avond vindt plaats in de Maranathakerk, Lijsterweg 1 in Sliedrecht. Aanvang 19.30 uur, vanaf 19.00 is de kerk open. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de gemaakte kosten.

De musical is een mooi en treffend verhaal voor jong en oud. De inhoud van het verhaal blijft dicht bij de oorspronkelijke teksten uit de Bijbel. Tegelijkertijd komen heel actuele vragen aan de orde. Want, wie leest dit kerstverhaal nog? En heeft het nog wel betekenis voor de mensen van nu? Ook de kerstfiguren in dit verhaal vragen zich dit af. Vertwijfeld en verward stappen ze uit het boek. De eeuwenoude woorden zijn versleten en ze hebben elkaar niet meer nodig.

Maar gelukkig is er tóch nog een kind dat nieuwsgierig is naar het verhaal. Dit kind gaat op zoek naar de kerstfiguren én naar hun betekenis. Eén voor één vindt het kind hen terug. En pas als iedereen weer terug is in het boek, kan het aloude verhaal weer worden verteld. Een verhaal over een bijzonder kind dat vrede brengt.