• Jan van Leeuwen
  • Jan van Leeuwen
  • Jan van Leeuwen

Kerstwandeling 'Volg de ster' op Merwebolder

SLIEDRECHT Inwoners van Sliedrecht kunnen woensdag 14 december deelnemen aan een kerstwandeling. Deze vindt net als vorig jaar plaats op het terrein van ASVZ locatie Merwebolder aan de Touwbaan in Sliedrecht tussen 15.30 en 17.30 uur en tussen 18.30 en 21.00 uur. Elke 7 minuten vertrekt er een groep van ongeveer 25 personen. Deelname is gratis. Kaartjes voor de wandeling kunnen vanaf 29 november gereserveerd worden via www.eventbrite.nl

Onderweg maken de deelnemers aan de wandeling kennis met het echte kerstverhaal. Zij beleven het verhaal via ontmoetingen en taferelen, met verhalen, muziek en zang. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. Kinderen, jongeren, ouderen, iedereen kan deelnemen.

De route op het terrein van de Merwebolder is ook rolstoeltoegankelijk. Begeleiders van mensen in een rolstoel hoeven zich niet apart aan te melden. Wie aan de wandeling wil deelnemen en iemand in een rolstoel wil begeleiden, kan dit doorgeven aan Wim Bakker door een e-mail te sturen naar wimbakker207@gmail.com

Dit unieke project is tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende gelovigen en medewerkers van ASVZ en wordt van harte ondersteund door de Raad van Bestuur van ASVZ. Er werken meer dan 100 vrijwilligers aan mee.

Tijdens de wandeling is er bij een van de taferelen gelegenheid om geld te doneren. Het opgehaalde bedrag zal worden gestort in het noodfonds van de Interkerkelijke Diaconale Commissie (IDC). Dit fonds heeft als doel inwoners van Sliedrecht, die geen lid zijn van een plaatselijke kerkelijke gemeenschap,  financieel te ondersteunen daar waar dat nodig is.

Lees alles over kerst in Sliedrecht op www.kerstinsliedrecht.nl.