• Laurens de Waard

Klaar voor vierde Korenfestival

SLIEDRECHT Zaterdag 22 september vindt in het centrum van Sliedrecht voor de vierde keer het Korenfestival aan de Merwede plaats. Maar liefst vijftig verschillende koren zullen deze dag vullen met koorzang en muziek. Het programma begint om 10.30 uur en zal rond 16.30 uur worden afgesloten met een bijzondere slotmanifestatie.

door Romy den Otter

De nummers voor deze slotmanifestatie zijn uitgekozen door dirigent Danny Nooteboom. Bekende liederen die ten gehore worden gebracht zijn 'You raise me up', 'Conquest of Paradise' en 'Choro di Schiavi Ebri'. Ook zal er een onbekend nummer worden gezongen, geschreven door pianist André de Jager. Hij is al voor de vierde keer betrokken bij de organisatie van het Korenfestival. De Jager vertelt: ,,Het is zo leuk om de dag met alle verschillende koren af te sluiten. Er zullen ook leerlingen van de Sliedrechtse muziekvereniging Crescendo meespelen met de slotmanifestatie. De muziek zal op de website gepubliceerd worden, zodat degenen die mee willen zingen de tekst van tevoren vast kunnen bestuderen."

De koren die deelnemen aan het festival hebben een uiteenlopende achtergrond en een breed repertoire. Er zullen mannenkoren, gospelkoren, shantykoren, oratoria, popkoren, smartlappenkoren, dameskoren en een kinderkoor optreden. De deelnemende koren zijn niet alleen afkomstig uit de Alblasserwaard, maar ook uit de wijde omtrek en daarbuiten. Er is zelfs een Portugees koor aanwezig.

,,Het gaat vooral een hele gezellige dag worden, waarbij we lekker gaan zingen met elkaar", zegt Elize Vlot, die in de organisatie van het Korenfestival zit. ,,De programmaboekjes liggen op de dag zelf bij de locaties waar de optredens plaatsvinden. Bij elke locatie zijn er gastvrouwen en -heren die de mensen welkom heten", vertelt Elize. ,,De organisatie is altijd een berg werk, maar het is het zeker waard. We hopen natuurlijk op mooi weer en we kijken erg naar het festival uit. We willen vooral benadrukken dat iedereen welkom is."