Knotsweek weer in aantocht

SLIEDRECHT In de laatste week van de basisschoolzomervakantie, van 17 tot en met 21 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur, is het weer tijd voor KNOTS. De jaarlijks terugkerende activiteitenweek voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar op het ijs/sintelbaan terrein aan de Lijsterweg - Thorbeckelaan in Sliedrecht.

Naast de vele leuke knutselactiviteiten in plaatsvinden in de Crea-tent, kan er ook weer naar hartenlust getimmerd worden aan een eigen hut. Onder begeleiding van meer dan 100 vrijwilligers worden de kinderen enthousiast en veilig begeleid bij het bouwen van hun hut en het knutselen in de Crea-tent.

De ouders en kinderen die Knots gaan bezoeken, zullen al snel merken dat het thema van dit jaar alles te maken heeft met Glitter en Glamour. De activiteiten zullen zoveel mogelijk vanuit het thema worden georganiseerd waarbij de huttenbouwers gestimuleerd gaan worden een echte villa te bouwen.

Op de donderdagmorgen gaan de huttenbouwers hun villa's verven. Ook zijn er op die dag diverse workshops zoals een streetdance battle, cajon drummen en een Glitter en Glamour crea workshop. Verder wordt onder leiding van een bekende Sliedrechtse voetballer een veldtoernooi georganiseerd. In samenwerking met Stichting Jeugd Actief en diverse sportverenigingen zal ook Cas Besamusca, combinatiefunctionaris Sport en Cultuur, verschillende sportclinics aanbieden. De kinderen kunnen dan op een speelse wijze kennismaken met diverse sporten. Tevens kunnen belangstellenden kennismaken met de medewerkers van stichting Jeugd Actief die kinderen ondersteunen die in veband met financiële problemen niet aan sport, sociale of culturele activiteiten kunnen deelnemen.

Ook dit jaar is er aandacht voor techniek. Speciaal voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar is er een speciale tent ingericht voor het bouwen van houten en ijzeren auto's, soldeeractiviteiten of het maken van kleppers om je team aan te kunnen moedigen tijdens de voetbaltoernooien.

De week wordt afgesloten met het slotfeest op de vrijdag 21 augustus. Dit jaar is door de nieuwe sponsoractie de mogelijkheid gekomen om attracties te huren. Zo is er naast het Jungle Mega springkussen nu ook levend tafelvoetbal. Op de laatste dag zullen ook de hutten worden gekeurd. Elke hut wordt hierbij gecontroleerd op mogelijke lekkages, solide vloeren en inrichting. Daarnaast wordt natuurlijk gekeken of het geheel goed is geverfd. Ook nu komen de keurmeesters in een speciaal voor het thema gemaakte outfit langs.

Om te voorkomen dat de EHBO medewerkers het erg druk gaan krijgen verzoeken wij elke ouder en verzorger de kinderen niet op dun schoeisel, denk hierbij aan slippers en crocs, te laten komen. Zij worden in verband met de veiligheid teruggestuurd. Zorg dus voor stevig schoeisel!

Verder is er nog plaats voor enkele vrijwilligers voor het begeleiden van de kinderen en het slopen van de hutten op de vrijdag. Voor het begeleiden van de kinderen bij het hutten bouwen is nog plaats voor 12 medewerkers. De minimumleeftijd is 15 jaar. Ook worden mensen gezocht die de hutten willen slopen vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur. Interesse? Henk van Griensven: henk@sojs.nl - 0184-414273

Nieuw dit jaar is de beperkte toegang voor ouders, familie, en kennissen. Zij kunnen een halfuur voor het einde van het ochtendprogramma en middagprogramma het terrein betreden om de werkjes, de hut of de presentatie te bewonderen van de kinderen.

De entree bedraagt in de voorverkoop op vrijdag 14 augustus, van 13.00 - 15.00 uur, 9 euro voor een weekkaart. Op maandag kost de weekkaart 10 euro. Een dagkaart kost 2 euro.