• www.freeimages.co.uk

Koffie met… De wondere wereld van de baggeraars

SLIEDRECHT Remco van de Ven van het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht schetst op dinsdag 26 juni een beeld van de wondere wereld van baggeren, ofwel waterbouw, in Bibliotheek Sliedrecht. De aanleg van nieuwe havens, het bouwen van een vliegveld in zee bij Hong Kong, de Palmeilanden bij Dubai, de aanleg van Europoort en de Maasvlakte. Nederlanders zijn er wereldberoemd door geworden.

Al geruime tijd is offshore verbonden aan waterbouw. Denk maar aan de realisatie van windmolenparken op zee of het leggen van leidingen in de zeebodem; het maakt allemaal deel uit van de waterbouw. Het uitvoeren van onderhoudsbaggerwerk om havens toegankelijk te houden voor de scheepvaart, is essentieel. Ook wordt het bouwen met de natuur, zoals de Marker Wadden en de Hondsbossche Zeewering in Noord-Holland, steeds belangrijker. Sliedrecht is de bakermat van de mondiale baggerindustrie. Beleef hoe dit vroeger ging, hoe het nu gaat en wat in de toekomst verwacht kan worden op dinsdag 26 juni om 10.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

KOFFIE MET... Koffie met... is een laagdrempelige reeks koffieochtenden, waar mensen elkaar ontmoeten en kennis delen. Elke keer staat een lokaal thema of een lokale gast centraal.