• Jan Wieman

Kom eens kijken dag Creatief Centrum zeer succesvol

SLIEDRECHT De belangstelling was enorm. Er bleven maar mensen binnenlopen toen op zaterdag 20 mei het Creatief Centrum aan de Maaslaan haar deuren open zette. Kinderen en volwassenen konden er kennismaken met de activiteiten die er plaatsvinden, inspiratie opdoen, meedoen aan workshops of zelfs kunst, sieraden, cadeautjes en zelfbenoemde 'meuk' aanschaffen.

door Jan Wieman

Pop Art kunstenaar Johan Huijzer was de initiatiefnemer om het centrum tot stand te laten komen. Hij is gekend in binnen- en buitenland, werkte voor grote bedrijven maar ook belangeloos voor goede doelen. Inmiddels zijn alle ruimtes in het gebouw bezet door allerlei andere creatievelingen en actievelingen en het is een zeer gemêleerde club mensen met artistieke gaven, uit de hand gelopen hobby's en/of die hun kwaliteiten en kennis en kunde verder willen ontwikkelen en delen. Buiten heeft de 'Handboogvereniging Sliedrecht' een schietbaan gekregen en is bezig met demonstraties en kan er geoefend worden. Binnen is er een veelzijdig aanbod. In 'Leuke meuk' een winkeltje vol met tweedehands spulletjes en leuke cadeautjes is het druk.

Er tegenover hangen in een kleinere kamer prachtige voorbeelden van hoe je portret kan leren tekenen kan bij 'Potlood & Paperassen'. Op Facebook is te vinden welke mogelijkheden er zijn. Ook is er 'Workshop 4 kids' te vinden waar kinderen in de basisschoolleeftijd aan diverse workshops kunnen deelnemen. Ze kunnen er knutselen, maar ook bakken. Of wat denk je ervan om er gezellig een verjaardagsfeestje te houden. Maar ook volwassenen zullen er binnenkort hun hart ophalen als ze willen deelnemen aan een knutselochtend of -avond of zo maar zin hebben om elkaar te ontmoeten.

Bij '2 X leuk' zitten een paar kinderen gestimuleerd door hun moeder een sieraad te maken, hier kunnen volwassen en kinderen elke vrijdag deelnemen aan workshops. In de keramiek studio van 'Klei-Kunsten' staan een aantal objecten uitgestald, die de verschillende stijlen van de kunstenaressen laten zien, ook hier zijn er weer mogelijkheden voor workshops. Kinder- en jeugdcoach Inge Verboom heeft zich ook in het centrum gevestigd. Zij begeleidt in individuele sessies kinderen die niet lekker in hun vel zitten of ouders die op zoek zijn naar handvatten. 'Studio Suus' pakt er uit met portretkunst en -fotografie en leeft zich verder uit in design. Chris de Bruin werkt er aan en showt er zijn 'Street Art', zijn werken hangen op diverse plekken in Nederland.

Opvallend is hoe dikwijls het woord 'samenwerking' valt bij de diverse disciplines. Steeds geven zij aan dat zij met elkaar willen en kunnen samen werken om bepaalde projecten mogelijk te maken of aan wensen te voldoen. Momenteel wordt door Klamer Hoveniers nog hard en belangeloos gewerkt om de binnentuin een metamorfose te laten ondergaan waarvoor ook de Groot en Schagen een fikse materiaalbijdrage gaf. Ook DD reklame heeft het Creatief Centrum geholpen. In september zal het centrum officieel geopend worden.