Koningsconcert met Bigband Blast

SLIEDRECHT Stichting Sliedrecht Bruist heeft ook voor dit jaar weer een Koningsconcert georganiseerd. Dit keer met Bigband Blast op het hoofdpodium van De Lockhorst en de band Channelin' Bob tijdens de afterparty in de foyer. Het concert is op de vooravond van Koningsdag, Koningsnacht dus, en is voor iedereen gratis.

,,We zijn heel blij dat het gelukt is deze nog jonge traditie van het Sliedrechtse Koningsconcert in ere te houden. Én dat we het de Sliedrechters weer gratis kunnen aanbieden", zegt Adrie Stuij, voorzitter van Sliedrecht Bruist. ,,Dat is ons gelukt mede dankzij de steun van Stichting De Kaai, Sliedrecht en Cultuur, en Partycentrum De Lockhorst."

De eerste editie was in 2014 met Musical Souvenirs. Vorig jaar stond het A-orkest van Crescendo op het podium. Bij deze derde editie heeft Sliedrecht Bruist gekozen voor Bigband Blast. ,,De bigband komt met aangepast repertoire speciaal voor deze feestelijke oranjeavond", vertelt Nicole Boer van Sliedrecht Bruist. ,,Met veel bekende, populaire nummers van grote namen als Frank Sinatra, Phil Collins, The Beatles, Earth Wind & Fire, maar ook blues, jazz en Riverdance. Veel variatie dus, voor ieder wat wils."

Na het concert in de grote zaal van De Lockhorst is er een afterparty in de foyer met Channelin' Bob. Deze Sliedrechtse band viert de muziek van Bob Dylan. Geïnspireerd door het enthousiasme van zanger en gitarist Ronald de Bruin uit Sliedrecht zocht Henk Bronkhorst (gitaar en zang) contact met zijn medebandleden van het eerste uur uit Gorinchem Jan van der Velde (bas) en Paul van der Velde (gitaar) om een 'Dylan Tribute' op te richten. Drummer Jacco Boganen maakt de band compleet. Naast de muziek van Bob Dylan brengt Channelin' Bob ook nummers ten gehore van JJ Cale, Eric Clapton, en andere grote namen uit de tijden van weleer.

Het Koningsconcert is op dinsdagavond 26 april om 20.00 uur in De Lockhorst, Sportlaan 1.