Korenfestival aan de Merwede

SLIEDRECHT In het centrum van Sliedrecht klinkt zaterdag 24 september volop koorzang. 52 koren uit het hele land zullen dan zingen. Uit de eigen regio zijn de volgende koren te beluisteren: gospelkoren Shine en Chananja, gemengd koor Sursum Corda, kinderkoor Mattanja, zangkoor Expressif, mannenkoor Ichtus, Hervormd kerkkoor, Charmony, Soli deo Gloria, a lot of….Vokaal, Afrokoor Niyah Ubuntu, Alblasserwaards Vocaal Ensemble, kortom een diversiteit aan genres en deelnemers.

De deelnemende podia, kerken en gebouwen zijn herkenbaar aan een blauw-witte vlag met logo en bezoekers kunnen over in en uit lopen. De start is om 10.30 uur en na een dag vol zang wordt het Korenfestival afgesloten met een slotmanifestatie bij de Muziektent. Hier zullen door de aanwezige koorleden vier liederen worden gezongen onder andere het Halleluja van Händel, inmiddels voor de derde keer gezongen tijdens het slot De muzikale begeleiding is in handen van dirigent Danny Nooteboom en organist /pianist André de Jager. Bij slecht weer verplaatst deze activiteit zich naar de Grote kerk.

Op 23 september vindt de opening van het Korenfestival plaats in de Grote Kerk, Kerkbuurt 131 in Sliedrecht, aanvang: 20.00 uur. Medewerkenden: Koor Arhanghelii uit Roemenië onder leiding van Marius Popa samen met The Gents uit Nederland onder leiding van Krista Audere. Organist André de Jager neemt bezoekers mee naar Johann Sebastian Bach en zal onder andere Fuga à la Gigue in G-Dur (1706) BWV 577, Sinfonia in A-Dur (1730) BWV 156 en Toccata in F-Dur (1716) BWV 540 op het Naber orgel ten gehore brengen. Dit openingsconcert wordt aangeboden door: Het Bach/Festival Dordrecht-Drechtsteden en de Stichting Sliedrecht & Cultuur. Toegang vrij.