Kosten nieuwbouw Lanser: minimaal 1 miljoen

SLIEDRECHT De nieuwbouwplannen op de locatie Lanser vragen om een gemeentelijke bijdrage van minimaal 1 miljoen euro. Dat heeft wethouder Hans Tanis de gemeenteraad dinsdagavond laten weten. De raad kreeg ook een uitleg van Schippers Architecten, die de ontwerpen maakte.

Wethouder Hans Tanis maakte vorige week deze ontwerpen bekend. Er zijn drie varianten waaruit de gemeenteraad een keuze moet maken. Variant A bestaat in totaal uit elf eengezinswoningen aan weerszijden van de dijk. Hieraan hangt een prijskaartje van €990.000,-. Variant B heeft twee appartementencomplexen met in totaal 24 woningen. Ondanks het feit dat hier meer woningen verkocht kunnen worden is dit de duurste variant: €1.530.000,-. Dat heeft te maken met extra kosten voor infrastructuur en voldoende parkeergelegenheid. Variant C voorziet in acht eengezinswoningen binnendijks en negen appartementen buitendijks. De kosten voor de gemeente bedragen hier €955.000,-.

VOETBALKOOI

Het oude bouwplan uit 2013 was budgettair neutraal voor de gemeente maar was dan ook veel massaler. Dat stuitte op weerstand bij de bewoners aan de Rivierdijk. Tanis spreekt nu van een plan dat ,,past bij het karakter van de dijk". De oude bouwplannen op de groenstrook tussen de dijk en De Stoep komen te vervallen. Dit blijft groen. Ook wordt hier een plek gezocht voor de voetbalkooi, die vroeger bij de Karekiet stond.

De raad neemt in januari haar besluit. De bouw kan dan in het eerste kwartaal van 2017 starten.