• BDUmedia

Baggermuseum wil vrijwilligerspoule uitbreiden

SLIEDRECHT Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht gaat vernieuwen en is daarom op zoek naar vrijwilligers. Het museum draait vrijwel geheel op vrijwilligers. Mannen en vrouwen die hun werk met plezier doen: bezoekers ontvangen, rondleidingen geven, activiteiten begeleiden, het demonstreren van de vele technische modellen of zorgen voor de museumcollectie.

De baggerindustrie en waterbouw waardoor Nederland al eeuwen beroemd is, staat in het Nationaal Baggermuseum centraal. Dijken, kanalen, polders en andere waterwerken komen voort uit baggeren. Het technisch-maritiem museum is gevestigd in monumentale panden waarin één van de vroegste baggerpioniers, Adriaan Volker, woonde en werkte. Baggeraars staan over heel de wereld bekend om hun kennis van waterbouw. De Nederlandse baggervloot is internationaal bekend van stranden ophogen, vliegveld- en wooneilanden aanleggen, en het bevaarbaar houden van rivieren en kanalen.

Vanwege nieuwe ambities zoekt het Baggermuseum naar uitbreiding van de groep vrijwilligers, op verschillende terreinen. Voor het team museumontvangst zijn er vacatures voor gastvrouw of gastheer, als rondleider of medewerker museumcafé. Technisch of twee rechterhanden? Kom dan bij het team tentoonstellingsbouw en onderhoud. Interesse in de museale collectie? Het Baggermuseum bezit vele scheepsmodellen, voorwerpen, foto's en boeken, die beheerd en geregistreerd worden. Voor alle vrijwilligersfuncties kunnen cursussen worden aangeboden.


Binnenkort worden twee vrijwilligersoriëntatiedagen georganiseerd waar geïnteresseerden kennis kunnen maken met het werk, om zo een goed beeld te krijgen wat er eventueel verwacht wordt. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen. De oriëntatiedagen zijn op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober, tijdens openingstijden van het museum van 13.30 – 17.00. Aanmelden kan via info@baggermuseum.nl of loop gewoon binnen. Informatie of een vrijblijvend gesprek kan ook: Bernard Hilgers conservator@baggermuseum.nl of bel 06 10 754703.