• Resal Laser

Lasershow keert terug

SLIEDRECHT Op Bevrijdingsdag wordt er in Sliedrecht weer een lasershow gehouden. Ondanks het feit dat het vorig jaar faliekant mis ging en het organiserend comité 4 en 5 mei heel wat over zich heen kreeg. ,,We gaan afrekenen met die frustratie en het groots aanpakken", belooft voorzitter Nicole Boer.

De allereerste lasershow op Bevrijdingsdag 2014 was bepaald geen succes. De kwaliteit van de lichteffecten en het geluid liet zeer te wensen over. En dat heeft het comité geweten. Twitterend Sliedrecht kraakte de show in niet te missen bewoordingen af. Ook de telefoon stond bij Nicole Boer roodgloeiend en haar mailbox stroomde vol. ,,Daar zaten ook klachten van andere lasershowproducenten bij die vonden dat we hun branche te kijk hadden gezet", vertelt Boer. Tussen al die onaardige reacties viel een telefoontje van het Gorcumse bedrijf Resal Laser op. ,,Die man zei meteen: Niet ophangen, ik ga jullie niet afzeiken, ik vind dat jullie beetgenomen zijn. Het werd een fijn gesprek. Dus toen we als comité unaniem besloten dit jaar toch weer een lasershow te willen hebben we hem als eerste gebeld."

Twijfel om de uitdaging nog een keer aan te gaan was er eigenlijk niet, vertelt Boer. ,,We hebben er natuurlijk wel uitvoerig over gesproken. Waar ging het mis? Dat is ons heel duidelijk. We hebben de opdracht voor het contracteren van een goede lasershow uit handen gegeven en er op vertrouwd dat het goed zou komen. Dat is onze fout geweest."

Het gebeurt Boer niet weer. Vorige week is ze met het comité naar Resal Laser geweest om zelf een show te bekijken. ,,Als er al twijfel geweest zou zijn, is die nu helemaal weg. Dit bedrijf heeft spectaculaire shows verzorgd voor Eneco, KLM, Kylie Minogue, Ikea, het Rijksmuseum, noem maar op. Hiermee durven wij onze nek wel uit te steken. Er zullen heus weer reacties komen, ook negatieve, maar daar ben ik niet bang voor."

De lasershow op dinsdagavond 5 mei wordt dit keer gehouden bij de haven. ,,Het Dr. Langeveldplein is te klein. Deze show heeft meer ruimte nodig", licht Boer toe.

Het comité is verder bezig met een uitgebreid programma voor Bevrijdingsdag. Zodra dit rond is leest u hier meer over in Het Kompas.