• Rieke brengt mensen in beweging en met elkaar in contact.

    Jan Wieman

Lekker wandelen met Walkie Talkie

SLIEDRECHT Rieke van Valen wandelde altijd al graag en dat deed ze veel met vriendinnen. In september 2017 bedacht ze dat ze wel een wandelclubje op kon richten zodat mensen in beweging zouden komen en onderweg ook nog leuke contacten konden maken met elkaar. Zo ontstond 'Walkie Talkie'.

Door Jan Wieman

,,Ik heb zelf een vorm van reuma dus bewegen is altijd goed voor me. Wandelen vind ik leuk, samen wandelen is nog leuker", zegt Rieke. Elke week vertrekt er op maandagmiddag om 14.00 uur vanaf de Groen van Prinstererschool aan de Frans Halsstraat in Sliedrecht een groepje wandelaars om een leuke wandeling te gaan maken. Mensen die nieuwe contacten willen maken, wat meer willen bewegen of vinden dat ze teveel op de bank zitten, kunnen aansluiten.

Lekker wandelen, ondertussen wat kletsen met elkaar, heerlijk in de buitenlucht zijn en een leuk onderling contact: dat zijn de ingrediënten van de tocht. Dikwijls wordt er op eigen kosten onderweg ook nog ergens een kopje koffie of thee gedronken. ,,Het belangrijkste is dat we ons lekker ontspannen, dat het gezellig is en we genieten van de wandeling. Omdat we het hele jaar door lopen zie je alles veranderen om je heen en dat is ook leuk om mee te maken", vertelt Rieke.

Aan de deelnemers worden geen hoge eisen gesteld. Er wordt wel in een redelijk tempo gelopen maar het is niet zo dat er een marstempo gehaald moet worden. Mensen die in een scootmobiel rijden, harder dan een slakkengang, zijn ook welkom. De wandeltochten worden steeds in Sliedrecht gehouden en duren over het algemeen een uur tot vijf kwartier. In principe kan iedereen mee doen. Nu lopen er ook al mensen mee uit andere plaatsen, gemiddeld zijn er zo'n zeven deelnemers.

Ongeveer eens per zes weken wordt een tocht buiten Sliedrecht gehouden. ,,Dan zijn we wel wat langer weg, maar dan moeten er wel mensen zijn die hun auto beschikbaar willen stellen of we gaan met de waterbus naar de Biesbosch. We zijn al eens naar Gorinchem en naar de Hollandse Biesbosch geweest", vertelt Rieke.

Kosten voor deelname zijn er eigenlijk niet, behalve die voor de consumpties en de bijdrage voor de benzinekosten. Bij slecht weer wordt er niet gelopen, dat wordt dan via Facebook bekend gemaakt. Op facebook.com/wandelgoepwalkietalkie staat of er gelopen wordt, ook staan er een aantal foto's die tijdens eerdere tochten genomen zijn. Deelnemers kunnen natuurlijk ook de gok wagen en op maandagmiddag om 14.00 uur naar de Groen van Prinstererschool komen en kijken of ze mee kunnen lopen.