Leren over de dode hoek

SLIEDRECHT De leerlingen van groep acht van de Oranje Nassauschol in Sliedrecht kregen woensdag les over de dode hoek in het verkeer. De scholieren kregen de les in het kader van het dode hoek lesprogramma 'Veilig op Weg', een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

De les bestond uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkonderdeel buiten rondom een speciale 'Veilig op Weg' vrachtauto. De kinderen konden in de vrachtauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet. Op deze manier willen TLN en VVN kinderen kennis laten maken met de beperkingen van de dode hoek.

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Voorkomen is beter dan genezen. In dat kader is het van groot belang dat kinderen wordt geleerd hoe in het verkeer met de dode hoek moet worden omgegaan.

Veilig op Weg is het langstlopende dode hoek lesprogramma van Nederland en heeft onlangs haar 18e jaar ingeluid. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1300 basisscholen bezocht.