• Biesboschcentrum

Leuke activiteiten in kerstvakantie bij Biesboschcentrum Dordrecht

SLIEDRECHT In de kerstvakantie is bij Biesboschcentrum Dordrecht veel te beleven. Het activiteitenprogramma bevat leuke kinder- en gezinsactiviteiten. Ga mee met één van de excursies of doe mee met één van de activiteiten.

Maak een winterse wandeling door de Biesbosch met de 'Winterexcursie' of ga mee met de 'Snertwandeling' die in samenwerking met Stayokay Dordrecht wordt georganiseerd. Onder leiding van een Biesboschgids wandel je door de Hel- en Zuilespolder. Tijdens de wandeling wisselt het landschap voordurend van weilanden, dijkjes en overgaand in een bosgebied. De gids vertelt wat de Biesbosch dit jaargetijde zo bijzonder maakt. Aan het eind van de Snertwandeling staat er bij Stayokay een lekkere kom snert of een beker warme chocolademelk klaar.

Ontdek de Biesbosch tijdens de vaartocht 'Winters Rondje Hollandse Biesbosch'. Vaar met de open fluisterboot door het rustgevende natuurgebied terwijl de schipper, tevens gids over het gebied vertelt. Blijf warm onder een dekentje en een beker warme chocolademelk met een Beverkoek.

Ook zijn er speciale kinderactiviteiten onder leiding van Biesboschgidsen. Verwen vogels met wat lekkers! Kinderen maken vetbollen en pindasnoeren, die aan het eind van de activiteit mee naar huis mogen. Of doe mee met de activiteit braakballen pluizen. Kom te weten van welk soort vogel de braakbal is en onderzoek wat je er allemaal in kunt vinden.

Een leuke excursie voor het hele gezin is de 'Familievogeltocht' .Vaar met de open fluisterboot door de Hollandse Biesbosch op zoek naar de meest voorkomende Biesboschvogels. Kom veel te weten met behulp van de 'Biesbosch Vogelwaaier', een verrekijker en de uitleg van de gids.

Aan boord krijg je een beker warme chocolademelk met een Beverkoek. Ook is er de 'Gezinsexcursie speuren naar sporen'. Het programma start met een presentatie waarna je met de gids(en) naar buiten gaat om het seizoen te beleven. Samen met de gids ga je op zoek naar sporen in het winterse Biesboschlandschap.

Tijdens de vaar- en wandelexcursie 'Winterse polders, Nieuwe natuur', vaar je naar de Huiswaard waar je onder leiding van een Biesboschgids een stevige wandeling van 2 uur maakt. Aan boord zijn er dekentjes om warm te blijven en krijg je een beker warme chocolademelk.

Reserveren voor deelname wordt aanbevolen. Kijk voor deelname, meer (kinder)activiteiten en informatie op www.biesboschcentrumdordrecht.nl of neem contact op met Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, T. 078 770 53 53 , info.biesbosch@dordrecht.nl.