• Lief! Lifestyle

Lief! Conceptstore verlaat Sliedrecht

SLIEDRECHT De Lief! Conceptstore verlaat Sliedrecht. Het pand aan de Blankenstraat wordt momenteel in rap tempo leeggehaald zodat CasaTrend per 1 december zijn intrek erin kan nemen onder de nieuwe naam CasaExcelent. Lief! Lifestyle verhuist met uitsluitend het kantoorgedeelte naar de Haarstraat in Gorinchem.

Lief! Lifestyle werd in het voorjaar van 2015 verkocht aan het Duitse kindermodebedrijf Kids Fashion Group (KFG), dat onderdeel is van de Kanz Financial Holding (KFH). KFH heeft diverse bekende merken in hun portfolio waaronder Marc O'Polo, Miss Sixty, Pampolina, en sinds anderhalf jaar dus ook Lief!. Door de overname is het pand op de Sliedrechtse Nijverwaard te groot geworden. ,,Het is maar liefst vierduizend vierkante meter groot waarvan drieduizend meter magazijn. Terwijl de distributie, zowel van de winkel als de webshop, is allemaal naar Duitsland gegaan", legt eigenaar John van den Herik de noodzaak van de verhuizing uit.

MULTIBRAND-STORE

Lief! focust zich vanuit het nieuwe kantoor in Gorinchem op design, marketing en licensing. Er komen ook weer nieuwe fysieke winkels, waarin niet alleen de Lief!-producten maar ook de andere merken van de Kids Fashion Group worden verkocht voor een doelgroep van 0 tot 12 jaar. Van den Herik verwacht niet dat er zo'n "multibrand-store", genaamd Lief! Kids Brands House, in Sliedrecht komt. ,,Maar zeer waarschijnlijk wel in de regio. Eind dit jaar hopen we bekend te maken waar in Nederland we de eerste winkels, waarschijnlijk drie of vier, gaan openen." De outlet in Batavia Stad wordt binnenkort al omgetoverd tot Kids Brands House.

Het vertrek uit Sliedrecht betekent niet dat het slecht gaat met Lief!. Van den Herik: ,,Integendeel, het gaat beter dan ooit. Dit is zakelijk gezien een zeer begrijpelijke move."