'Lopend vuurtje' van kerk naar kerk

SLIEDRECHT Op donderdag 21 januari staan de Rooms-Katholieke H. Theresia van Avila parochie, de vrijzinnige geloofsgemeenschap 'Onze Roeping Getrouw', de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Sliedrecht, stil bij de Week van Gebed voor de eenheid van kerken. Samen trekken ze deze avond van gebouw naar gebouw, om te delen wat hen bindt, namelijk het gebed tot God. Met deze samenkomsten en wandeling willen de kerken aandacht vragen voor het gebed om eenheid tussen kerken en christenen. Iedereen is welkom mee te wandelen en het zo 'een lopend vuurtje' te laten zijn.

Op donderdagavond 19.30 uur start de samenkomst in het kerkgebouw van de Rooms-Katholieke Parochie aan de Stationsweg 179. Daarna vertrekken de deelnemers naar het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap (Kerkbuurt 157) en de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat, hoek Oranjestraat). Daarna loopt de groep naar het kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Jacob Catsstraat 6. Omstreeks 20.45 uur worden de deelnemers daar verwacht voor de afsluitende bijeenkomst.

Bij slecht weer of gladheid gaat de groep niet de straat op en blijven de deelnemers in het gebouw aan de Stationsweg 179.

Elk jaar belegt de Raad van Kerken in Nederland en de Evangelische Alliantie (EZ-EZA) in januari deze week. Dit jaar is de week van gebed van 17 tot 24 januari. Thema van deze week is: Het woord is aan jou.