• Rene Klein Baltink
  • Rene Klein Baltink
  • Rene Klein Baltink
  • Niek Fotografie
  • Niek Fotografie

Lotte blijft ongeslagen in het ONK 65cc

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft ook de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Oirschot weten te winnen. De dame uit Sliedrecht zegevierde in beide manches en heeft tot nu toe alle acht de manches van het kampioenschap weten te winnen.

Het beloofde een warme dag te worden in Oirschot waardoor Lotte de nodige voorbereidingen trof en zorgde voor voldoende drinken, verkoeling en rust. Bij de wedstrijd waren rijders uit Nederland, Polen, Belgi, Engeland en Spanje aanwezig waardoor het met recht een Open Nederlands Kampioenschap is. In het eenendertig rijders tellende deelnemersveld zette Lotte vrij snel de beste tijd op de klok waardoor ze in beide manches als eerste naar het starthek mocht.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was Lotte goed weg maar door een hapering in de eerste bocht begon ze als derde aan de wedstrijd. Lotte kon direct in de eerste ronde de tweede man passeren en moest toen aan de bak. Ze bleef aan het achterwiel van de kopman zitten maar kon niet echt een aanval plaatsen. Vervolgens stuitte ze in de zevende ronde ook nog eens op een rijder die voor haar viel en verloor hierdoor kostbare seconden. Met nog twee ronden te gaan ging Lotte er nogmaals voorzitten en ging aan het achterwiel van de koploper de laatste ronde in. In n van de bochten hield van Drunen het gas net zolang open totdat ze naast de koploper kwam. Vervolgens kwamen ze naast elkaar over de springschans en hier wist Lotte haar voordeel te pakken en wist de koppositie over te nemen. In het resterende deel van de ronde hield ze het tempo hoog en sloot de manche winnend af.

Lotte had veel gegeven onder de toch wel hoge temperaturen dus zocht ze tussen de manches verkoeling op, nam haar rust en zorgde voor goede voeding en veel drinken. Ondanks het feit dat een groot gedeelte van de baan geschoven werd in de pauze nam Lotte toch even de moeite om de baan goed te bekijken. Lekker opgeladen ging de Husqvarna rijdster richting het startterrein voor haar tweede manche. Het hek viel en Lotte reageerde heel snel. Ze greep meteen de kopstart maar kreeg in de eerste paar ronden te maken met een snelle tweede man die haar goed weerstand bood. Echter kon Lotte in de loop van de manche toch weer afstand van hem nemen en finishte met ruime voorsprong op de nummer twee als de verdiende winnares.

Lotte staat na vier wedstrijden, waarin ze alle acht de manches heeft gewonnen, met ruime voorsprong aan de leiding van het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen. Deze week vertrekt ze naar Denemarken voor haar allereerste wedstrijd meetellend voor het Europees Kampioenschap. Wat ze hiervan moet verwachten weet ze nog niet maar ze hoopt op een top tien plaats. De volgende wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap is op 13 mei in Eersel.