• The Moonshine
  • The Moonshine

Lynyrd Skynyrd tribute in The Moonshine Sliedrecht

SLIEDRECHT In The Moonshine treedt zaterdag 24 maart een Lynyrd Skynyrd tribute band op. De eerste set begint om 21.30 uur en de entree is gratis.

Het is 1964 als de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom en Bob Burns de band My Backyard oprichten in Jacksonville, Florida. Vele naamsveranderingen volgen tot de band in 1969 hun uiteindelijke naam Lynyrd Skynyrd aanneemt, een verbastering van Leonard Skinner, de naam van een gymleraar die een aantal leden van de band naar een schoolhoofd stuurde omdat hij hun haar te lang vond.

De band wordt ontdekt door producer Al Kooper en bouwt in korte tijd een geduchte live-reputatie op. Nadat de groep in 1973 een dikke hit scoort met het nummer Free Bird wordt dit succes een jaar later stevig overtroffen met het nummer Sweet Home Alabama, een reactie op twee nummers van Neil Young, waarin de Canadees zich kritisch uit over de zuidelijke staten. Lynyrd Skynyrd blijft aan de absolute top van de Southern Rock tot in 1977 het noodlot toeslaat en drie bandleden, waaronder zanger en songwriter Ronnie van Zant, omkomen bij een vliegtuigongeluk in Mississippi.

De geweldige muziek van Lynyrd Skynyrd blijft achter en wordt in Amerika in leven gehouden door de jongere broer van Ronnie van Zant, Johnny. Het inspireerde ook vijf ervaren muzikanten, en groot liefhebbers van de band, om op een regenachtige donderdag Skinner op te richten. Skinner staat voor een pure tribute van niveau waar de liefde voor Southern Rock vanaf spat! Van Simple Man tot Sweet Home Alabama en van Three Steps tot That Smell, Skinner bewijst dat de muziek van Lynyrd Skynyrd meer dan levend, steengoed en vooral ook tijdloos is.