• Jan Wieman

Digitaal inloopspreekuur druk bezocht

SLIEDRECHT. In Bibliotheek AanZet zitten ze klaar, de vrijwilligers van het digitale inloopspreekuur meestal zijn ze met drie of vier zodat de bezoekers niet lang hoeven te wachten. Want het kan soms behoorlijk druk zijn. Op vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur kan iedereen er terecht met vragen over digitale apparatuur, hun hulp is gratis maar zij geven geen cursussen tijdens de spreekuren. Zij helpen bij alle vragen die er leven bij de bezoekers, zoeken samen met hen op hun apparatuur naar de gewenste dingen, eigenlijk is geen vraag hen te gek. Wil men een cursus over de werking van de mobiele telefoon of bijv. Windows 10 dan is dat ook mogelijk, maar dan alleen bij mensen thuis en tegen vergoeding

Als een mevrouw binnenkomt met de opmerking "dus hier zitten de mensen die precies weten hoe mijn tablet werkt," wordt dit snel gepareerd met de opmerking dat zij niet pretenderen alles te weten van digitale apparatuur maar wel meer dan veel mensen. Vervolgens wordt de mevrouw geholpen bij een speurtocht naar een fotobewerkingsprogramma.

De vrijwilligers werken niet alleen in Sliedrecht, zij zijn ook actief in Hardinxveld-Giessendam. Op donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur zijn zij te vinden in de Ducdalf waar zij voor Servanda beschikbaar zijn.