Lionsclub Tablis sponsort Maaltijdbus

H'VELD-G'DAM / SLIEDRECHT De Lionsclub Alblasserwaard Tablis heeft een donatie gedaan aan de Maaltijdbus van de Stichting Welzijnswerk in de gemeente Sliedrecht. In tegenstelling tot in veel andere plaatsen is het welzijnswerk in Sliedrecht nog in handen van een eigen plaatselijk georganiseerde stichting. Dit geldt ook voor de maaltijdverzorging aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken. Hierdoor is de lijn tussen de zorgbehoevende en de zorggever zo kort mogelijk.

De maaltijdbus van de Stichting Welzijnswerk is omgebouwd tot een moderne koelauto, zodat de maaltijden vers en dus lekker en smakelijk kunnen worden aangeboden. De bus wordt gebruikt door de Sliedrechtse maaltijddienst 'MaaltijdThuis', die de verzorging op zich heeft genomen. Deze dienst zorgt ervoor dat de maaltijden worden gekookt en vervolgens direct gekoeld, zodat smaak en kwaliteit optimaal behouden blijven.

De maaltijden worden bezorgd bij mensen die voor hun warme maaltijd afhankelijk zijn van derden. Als ouderdom of ziekte er de oorzaak van zijn dat deze mensen niet meer zelf kunnen koken, is dit een mooie manier om de helpende hand te bieden. Deze maaltijddienst is een van de vele manieren waarmee de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht hulp biedt aan hen die dit nodig hebben.

Binnenkort ziet u in Sliedrecht de maaltijdbus rijden met daarop het logo van de Lionsclub. Zo ondersteunt de club ook andere organisaties. Als u een goed doel weet waar de Lionsclub misschien ook wel een bijdrage voor beschikbaar kan stellen, kunt u dit doorgeven aan het secretariaat. Het emailadres is: alblasserwaard.tablis@lions.nl.