• Herman (r) en Johan laten duidelijk zien welk doel zij steunen tijdens de snerttocht.

    Jan Wieman

Snerttocht wandelen voor goed doel

SLIEDRECHT Quist schoenen & Outdoor houdt zaterdag 25 januari in samenwerking met team VWSL Alpe d'Huzes voor de derde keer een snerttocht.

door Jan Wieman

,,Hier staat het goede doel", zegt Herman Quist met grote smile. Een blozende man kijkt mij lachend aan en stelt zich voor als Johan de Ruiter van het team VWSL Alpe d'Huzes. Het team bestaat uit 8 personen, zij zullen in juni allemaal de beroemde Franse alp op en af lopen. Een aantal van hen waaronder Johan zal proberen dit drie keer binnen de daarvoor gestelde tijd te doen en dat is toch een hele klus want iedere keer dat men de berg op en af gaat is dat 14 kilometer stijgen en dalen. Een flinke aanslag op de bovenbeenspieren, kuiten en knieën.

Herman Quist eigenaar van de schoenen- en outdoorwinkel in winkelcentrum 'de Bogerd' besloot dit jaar het team VWSL te steunen via de snerttocht. Hij is één van de organisatoren van de tocht samen met slagerij Jaap van Prooijen, Bakkerij Klootwijk, verswinkel In de Bogaard, de Bourgondiër en wandelvereniging de Gondeliers. ,,Na al de positieve reacties van de afgelopen jaren besloten we dit jaar te kiezen voor een doel wat dichterbij. Er is altijd wel iemand die in de familie- vrienden- of kennissenkring te maken heeft met kanker en Alpe d'Huzes ondersteunt het onderzoek naar kanker. We hopen natuurlijk dat er veel mensen mee gaan lopen aan deze tocht." Het is zelfs mogelijk met het hele gezin deel te nemen want je kunt kiezen uit een wandeling van 5, 10 of 18 kilometer. De tocht begint bij de winkel waar een echte start- en finishlijn wordt opgebouwd. De deelname is slechts 5 euro per persoon, een medaille is helaas niet beschikbaar. Er kan op 25 januari vanaf 10.00 uur gestart worden. Misschien zijn er wel bikkels die, net als Johan dat wil doen in Frankrijk, de tocht meerdere keren willen lopen.

Tijdens en na afloop van dit wandelevenement is er voor de wandelaars natuurlijk een kop heerlijke en welverdiende snert, die er dan wel in zal gaan. Op het plein in het winkelcentrum is er gezellige muziek met medewerking van de Molendraaiers uit Molenaarsgraaf, ook wordt er tegen een klein prijsje koffie, thee en frisdrank geschonken en kunnen kinderen zich vermaken op een springkussen. De verzorging en begeleiding hiervan is in handen van het team VWSL. In de winkel van Quist schoenen & outdoor staat de reuzeschoen van Lowa (leuke foto!), kan men een gratis voetscan laten maken en informatie krijgen over de diverse outdoorschoenen. Dus naast een sportief dagje ook een gezellige dag.

Inschrijven voor de wandeltocht kan via de website: www.quistschoenen-outdoor.nl, daar is ook het inschrijfformulier te vinden. Ook is inschrijving mogelijk in de winkel van Quist.

Wilt u het team VWSL volgen of extra ondersteunen ga dan naar www. opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/vwsl.nl.