• Bibliotheek Sliedrecht

    Marjanne Dijkstra

Zing Nederlands Met Me in de bibliotheek

SLIEDRECHT Van 9-15 september is de Week van de Alfabetisering. Dan is er landelijk extra aandacht voor (beter) Nederlands leren spreken, lezen en schrijven. En de taal oefenen kan ook door te zingen. In Bibliotheek Sliedrecht is daarom op maandag 9 september Zing Nederlands Met Me. Goed kunnen zingen hoeft niet, plezier maken wel. Zing Nederlands Met Me is van 9.30 tot 11.30 uur. Aanmelden hoeft niet, iedereen is welkom.

In Bibliotheek Sliedrecht is elke donderdag van 14.00-15.00 uur Kom erbij. Hier kun je Nederlands oefenen, nieuwe mensen ontmoeten, vragen stellen over taal én kennis maken met onze gastvrouwen Safa, Amina en Mervat. ,,De Nederlandse taal oefenen bij de Bibliotheek is een welkome aanvulling op de lessen Nederlands die mensen al volgen, want een paar uurtjes les per week is niet genoeg om de taal echt onder de knie te krijgen", aldus Remko Jas van de Bibliotheek AanZet.
Elke donderdag is van 14.00-16.00 uur het Taalpunt in Bibliotheek Sliedrecht. Wie meer wil weten over (beter) leren Nederlands spreken, lezen en schrijven kan daar terecht voor persoonlijk advies. Ook als je iemand anders kent die dit moeilijk vindt, kun je terecht bij het Taalpunt. Vrijwilligers kijken samen met je naar de mogelijkheden om de Nederlandse taal te leren. Het Taalpunt is er voor iedereen, aanmelden hoeft niet en het kost niets.
,,De vrijwilligers zijn onmisbaar," zegt Jas. ,,Zij helpen wekelijks mensen met het oefenen van de Nederlandse taal of geven informatie over het aanbod in het Taalpunt. We zien dat vrijwilligers er veel plezier aan beleven. Mensen bouwen vaak een bijzondere band met elkaar op." Alle vrijwilligers krijgen een training als ze beginnen. En regelmatig praten we hen bij over ontwikkelingen en nieuw lesmateriaal. Er zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Dus wie het leuk lijkt én tijd heeft, kan zich aanmelden via taalpuntsliedrecht@debibliotheekaanzet.nl."
Zo'n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En dat zijn niet alleen mensen die nieuw in Nederland zijn. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 9 t/m 15 september, is er landelijk aandacht voor (beter) leren lezen en schrijven. Ook bij de Bibliotheek AanZet zijn er extra activiteiten.

Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor meer informatie en tijden.