Mannenkoor Ichthus viert 25-jarig jubileum

Hoewel het begon als een gelegenheidskoor bestaande uit ongeveer veertig man, is Ichthus inmiddels een officiële vereniging met maar liefst 170 leden. Vanuit de hele regio komen de mannen elke maandagavond samen om hard te werken, te studeren en te zingen met elkaar. Dit harde werken en studeren leidt tot zo'n elf optredens per jaar en dit jaar in het speciaal het jubileumconcert.

Op de jubileumdag vindt er 's middags een gezellige bijeenkomst voor de koorleden plaats, waarbij er door middel van diverse toespraken en beelden een terugblik zal zijn op het 25-jarig bestaan. Ook krijgen een aantal leden hierbij een onderscheiding. 's Avonds zal het, inmiddels al bijna uitverkochte, concert plaatsvinden. Arie Schouten, medeoprichter en voorzitter vanaf de oprichting van het koor, verwacht dat het concert een succes zal worden. Topmusici, het podium voor het koor in de kerk, het licht en geluid, de aankleding en natuurlijk het koor zelf: dit alles maakt het een onderscheidend en rijk concert, meent Arie Schouten. ,,We hebben er veel werk aan gehad, maar dit doen we natuurlijk met liefde en plezier. Je stopt er veel energie in, maar krijgt er dan ook heel veel voor terug. Ik vind het geweldig om te doen; vandaar dat ik het ook al 25 jaar volhoud. Dat de kaartverkoop daarnaast zo goed gaat, geeft veel tevredenheid."

De voorzitter ziet de toekomst van het koor zonnig in. ,,Ik denk en hoop dat we in de toekomst kunnen blijven behouden wat we hebben. Het is voor veel gemengde koren moeilijk om te kunnen blijven bestaan, maar wij zijn nog steeds populair als mannenkoor en nog steeds krijgen we er nieuwe leden bij. Op naar de volgende jaren!"