Maritieme handelsreis Drechtsteden naar Bulgarije

SLIEDRECHT Een delegatie van de Drechtsteden vertrekt woensdag 26 augustus voor een driedaagse handelsreis naar de Bulgaarse havenstad Varna. Zestien personen, waaronder de Sliedrechtse wethouder Hans Tanis, nemen deel aan de reis, die vooral in het teken zal staan van maritieme betrekkingen.

,,Grensoverschrijdende maritieme samenwerking is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf, voor grotere ondernemers en overheden", zegt Arno Brok, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van het Drechtstedenbestuur. ,,We verwachten dat deze handelsmissie zowel voor Varna als de Drechtsteden economisch voordeel zal opleveren."

Het bezoek wordt geleid door Brok. Hij neemt zijn portefeuillehouders Economie (Korteland) en Ondernemerschap (Tanis) van het Drechtstedenbestuur mee. Verder bestaat de delegatie uit de voorzitter van Werkgevers Drechtsteden en vertegenwoordigers van Bolidt kunststoftoepassing, Deltametaal, baggerbedrijf De Boer en Royal IHC. Ook de directeur van het Dordrechts Museum en vertegenwoordigers van de Stichting Stedenband Dordrecht-Varna nemen deel.

De delegatie wordt in Varna onder andere ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije Van Oorschot en de burgemeester van Varna Ivan Portnyh.

VERGELIJKBAAR

,,De regio Drechtsteden en Varna en omgeving hebben een vergelijkbare economische structuur, liggen aan het water en hebben industrie die gericht is op de maritieme sector, transport en techniek. Dit biedt goede mogelijkheden voor wederzijds zakelijk voordeel", meent het Drechtstedenbestuur.

Varna heeft circa 350.000 inwoners, is gelegen aan de Zwarte Zee en heeft de belangrijkste haven van Bulgarije. De Drechtsteden hebben samen circa 270.000 inwoners en de haven van Dordrecht is de zesde van Nederland. De Drechtsteden wordt bovendien omringd door belangrijke waterwegen: Nieuwe-Merwede, Dordtsche Kil, Hollands Diep, Beneden-Merwede, Noord en Oude Maas.