• ANKE.BOT

Maritieme topregio Drechtsteden in de schijnwerpers

DRECHTSTEDEN De maritieme topregio Drechtsteden presenteert zich op donderdag 15 oktober tijdens hét jaarlijkse kennis- en netwerkevent van de Europese Unie de 'Open Days'. De Drechtsteden zijn geselecteerd om één van de workshops te verzorgen.

De Drechtstedenworkshop 'Strenghten the innovation efficiency by lasting collaboration between SMEs and enterprises' gaat over de manier waarop ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de Drechtsteden met succes bouwen aan een 'ecosysteem' waar samenwerking tot stand komt en technologische innovaties renderen.

Portefeuillehouder Economie van het Drechtstedenbestuur Richard Korteland: ,,Niet iedereen die zich aanmeldt, krijgt automatisch ook de kans zich te presenteren; de Drechtsteden zijn geselecteerd op basis van relevante inhoud. Wij laten zien hoe we in onze regio samen het innovatievermogen en de concurrentiepositie van bedrijven vergroten. Europa is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf en voor grotere ondernemers. Waar vroeger subsidieaanvragen en -uitkeringen vaak via de overheid liepen, verleent de EU nu steeds vaker subsidies rechtstreeks aan bedrijven en belangengroepen. Daarom is het goed om in te zien hoe belangrijk Brussel is en hoe bedrijfsleven en overheden hier samen kunnen optrekken."

De Drechtsteden organiseren de workshop tijdens de Open Days in samenwerking met Fokker Technologies, High Tech NL, InnovationQuarter en KE-works. De workshop is bedoeld voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden die de waarde inzien van regionale netwerken en daar meer over willen weten. Na de workshop is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten en het gesprek aan te gaan met de deelnemers uit andere lidstaten van de EU.

De workshop tijdens de Open Days vindt plaats op 15 oktober in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel.