Meepraten over koopwoningen Staatsliedenbuurt

SLIEDRECHT Tablis Wonen houdt op woensdag 29 april een inspraakbijeenkomst over nieuwe koopwoningen in de Staatsliedenbuurt. Mensen die een nieuwbouwwoning of -appartement willen kopen, kunnen dan meedenken over de plannen en hun wensen voor koopwoningen bespreken. Voor de bewoners en de omwonenden van de wijk is er al eerder, op zaterdagochtend 25 april, een buurtbijeenkomst waarin zij meepraten over het schetsontwerp voor de wijk.

De Staatsliedenbuurt wordt de komende jaren vernieuwd en verbeterd. Tussen 2016 en 2020 komen er huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen beschikbaar, ook voor starters. Tablis Wonen werkt hiervoor samen met Vorm Ontwikkeling en BM van Houwelingen. De drie organisaties willen de koopwoningen in de wijk graag afstemmen op de behoefte van de belangstellenden.

De bijeenkomst staat gepland op 29 april van 19.30 tot 21.30 uur en is bedoeld voor mensen die een koopwoning zoeken. Onderzocht wordt wat de mensen die een woning zoeken vinden van de inrichting, het karakter en de architectuur van de wijk. Daarnaast wordt gevraagd wat een woning voor kopers interessant maakt.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Bas Schoemaker via 06-54234540 of bij Tablis Wonen via www.tabliswonen.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling over leeftijden, prijsklasse en samenstelling van huishoudens.