Meneer Lanser uit Sliedrecht in 't zonnetje gezet

SLIEDRECHT In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het motto 'Zonnige kijk op Zorg' nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand die altijd voor een ander klaarstaat in 't zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week zette Rivas meneer Lanser uit Sliedrecht in 't zonnetje met een mooie bos bloemen.

Jaap Lanser is een paar dagen in de week te vinden bij Ad Offerman thuis. ,,Jaap staat altijd klaar voor mij en mijn vrouw, die sinds kort in verpleeghuis Waerthove woont. Hij doet regelmatig de boodschappen, onderhoudt het aquarium en brengt en haalt me wekelijks als ik bij mijn vrouw op bezoek ga. Echt geweldig dat Jaap ons nu alweer vijf jaar bijstaat."

Jaap Lanser, werkzaam als vrijwilliger bij Stichting Welzijnszorg Sliedrecht, helpt diverse, veelal oudere mensen. Zo ook Ad Offerman. ,,Mensen helpen zit me echt in het bloed en dan voelt het ook niet als een opgave. Ik doe het graag." Jaap Lanser is blij met het boeket. ,,Ik vind het leuk om deze bos bloemen als een bedankje te ontvangen. Mijn vrouw is gek op bloemen en zal zeker ook van de zonnebloemen gaan genieten."

Iemand voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg is heel gemakkelijk. Dat kan via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl. Hier kan worden aangegeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook 's nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in 't zonnetje.

Rivas heeft een zonnige kijk op zorg en denkt in mogelijkheden voor haar cliënten en medewerkers. Samen met cliënten regelt ze de zorg en stemt deze af op diens wensen en behoeften. Hartelijkheid, aandacht en respect nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Voor meer informatie over de zorg en diensten van Rivas: www.rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440.