• Petra Vogel

MerweRTV's Rockstage Baggerfestival

SLIEDRECHT Zaterdag 1 juli is net als twee jaar geleden ook op het Van den Houte Willemsplein (hoek Havenstraat/A.W. de Landgraafstraat) weer een muzikaal spektakel. MerweRTV's Rockstage is hét regiopodium, geprogrammeerd met lokale muzikanten.

In het schema in de Baggerkrant van afgelopen week is een fout in de programmering gemaakt. Het volgende rooster is wel correct: 12.00 tot 13.00 uur: SteelCock, 13.30 tot 14.30 uur: The Leftovers, 15.00 tot 16.00 uur: Motorboat, 16.30 tot 17.30 uur: Die Mannschaft

Tussen de optredens van de bands door draait DJ Arie 'The ARE' van Willigen alles aan elkaar met de heerlijkste platen uit zijn gelijknamige radioprogramma.

Afgelopen vrijdag gaven de bovenstaande bands een voorproefje op komend Baggerfestival tijdens de vrijdagavond op MerweRTV. Ook Crockett and the Free Candle waren hierbij aanwezig. De muzikanten speelden akoestische versies van de nummers die ze zaterdag aanstaande ten gehore zullen gaan brengen. En er werd zelfs met elkaar gejamd en meegezongen.

Op één van de aankondigingsposters krabbelden de artiesten allemaal hun handtekening en later op de avond werd deze poster als veilingitem aangeboden op het benefietgala 'A Pure Life' in The Moonshine. Voor liefst 50 euro ging het unieke object met de gelukkige bieder mee naar huis.