Met VrijwilligersPas zeker 10 procent korting

DORDRECHT - Wethouders Karin Lambrechts uit Dordrecht en Jolanda de Witte uit Zwijndrecht reikten vrijdag 30 januari vanaf 14.00 uur de eerste VrijwilligersPassen 2015 uit. Zij doen dit tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie van het Samenwerkingsverband Sociaal Kultureel Werk (SSKW), aan de Spuiweg 93 in Dordrecht.

Ook dit jaar heeft het SSKW, steunpunt voor vrijwilligers en hun organisaties in Dordrecht en Zwijndrecht, weer 168 winkels, eetgelegenheden en culturele organisaties bereid gevonden om minimaal 10 procent korting te geven aan PasHouders.

Anja Wever, die de acquisitie voor de Pas verzorgt, is ieder jaar weer aangenaam verrast dat zoveel ondernemers ervoor kiezen om juist de VrijwilligersPas te ondersteunen. Er wordt tenslotte steeds vaker een beroep op hen gedaan. Doordat de overheid zich terugtrekt zijn vrijwilligersinitiatieven steeds vaker aangewezen op de welwillendheid van de lokale ondernemers.

Dankzij een speciale wervingsactie van de heer Faasen van brocanterie Petit Commerce d'Antiquités heeft de Vleeshouwersstraat een opvallende plaats verworven in de kortingsbrochure van de Pas. Er doen nu zes zaken mee in dit gezellige winkelstraatje, gelegen tussen de Groenmarkt en de Varkenmarkt. Degenen die korting geven zijn Leesletters, Buku & Kopi, Sjapootjes, Gallery 61, Mies en uiteraard Petit Commerce d'Antiquités.

Vooral op het gebied van eten zijn er veel nieuwe aanbiedingen. PasHouders kunnen terecht bij Bistro Twee33 en Strada del Vino, twee nieuwe restaurants op de Wijnstraat; Brasserie Downtown in Dordrecht en Ridderkerk; het welbekende Grieks Restaurant Kreta en lunchroom Grand Bras in Zwijndrecht. Daarnaast doen voor het eerst mee: Gert Jan de Kaasboer, Visgilde Bieshof en Ricardo's Chocolaterie. La Venezia doet nu ook mee met haar nieuwe zaak in Sliedrecht, waar PasHouders eveneens terecht kunnen bij patatzaak Benny Snacks.

In Papendrecht heeft Bloemtique Bamboe zich bij de Pas aangesloten. En in Dordrecht de nieuwe Bike Store, Reedijk Woninginrichting, 'quiltzaak' Quilt Bee, Autorijschool Conny, Atelier ZeeINzicht van Nel de Mol  en het centrum voor hedendaagse kunst Dordt Yart op de Staart.

Vrijwilligers van de bijna 600 organisaties die lid zijn van het SSKW, waaronder ruim 9200 PasHouders, zijn van harte welkom op de Nieuwjaarsreceptie aan de Spuiweg 93. Na de uitreiking door de wethouders kan men zijn of haar Pas ophalen en nog even genieten van een drankje, een hapje, muziek en de schilderijenexpositie van Nel de Mol.