• José Kraaijeveld

MetalShock bestaat 25 jaar

SLIEDRECHT Vrijdag 22 september is het precies 25 jaar geleden dat de eerste uitzending van het radioprogramma MetalShock op MerweRadio te beluisteren was. Het hardrockprogramma, destijds gepresenteerd door Theo Peele en Gino Sittrop, vierde op 11 november 2011 zijn Millenniumeditie: de duizendste aflevering. En dan nu dus het 25-jarig bestaan. Op CountryRoads na is dit het langstlopende programma op MerweRTV.

MetalShock heeft een vast format, maar geen uitzending is hetzelfde. Sinds jaar en dag staat het programma borg voor de laatste nieuwtjes op hardrockgebied, aangevuld met de wekelijkse concertagenda. Door goede contacten met platenmaatschappijen is vaak al muziek te beluisteren die nog niet eens officieel uit is. Het programma heeft daarom een trouwe schare aan vaste luisteraars van over de gehele wereld. Zo wordt er wekelijks ingelogd onder andere op de Filipijnen en in Australië.

Door drukke bezigheden met zijn band Die Mannschaft is Gino er de laatste tijd niet meer bij en presenteert Theo (Heavy T) MetalShock in zijn eentje. Echter altijd omringd door de jongens en meisjes van de vrijdagavondploeg.

Deze gehele vrijdagavond zal in het teken staan van het 25-jarig jubileum. Om 19.00 uur een speciale uitzending van The ARE, om 20.00 uur een uitgebreid interview met Heavy T tijdens The AfterShock, om 21.00 uur MetalShock zelf en om 22.00 uur ShockCafé met vader Rob en zoon Erwin Bakker.

Verzoeknummers en felicitaties kunnen gericht worden aan theopeele@gmail.com mailto:theopeele@gmail.com.