Mijn Sliedrecht: Anne de Vries

SLIEDRECHT Nazari sprak voor deze week met Anne de Vries. Hij vertelt: ,,Het is hier, mijn dierbaar plekje. Ik vind hier alles: kunst, bedrijvigheid, mijn geloof en mijn passie. Mijn passie is muziek bij Crescendo. Ook mijn beide zonen spelen muziek, trompet en slagwerk. Door hen ben ik in verenigingsleven van de muziek terecht gekomen. Dat is een prachtige wereld met prachtige, gevoelige mensen. Het is een harmonievereniging en harmonie is essentieel in het leven."

Sadegh Nazari

De Vries vervolgt: ,,Mijn leven startte hier op de dijk. Mijn ouders hebben me alle liefde mee gegeven en een mooie ambacht: schilderen. En van schilderen rol je makkelijk in de kunst. Ik kan alle soorten kunst waarderen, alleen 'mijn kunst' moet ruimte laten voor een persoonlijke invulling. Dat zilveren beeld - op de foto- lijkt op een wolk, maar heeft een gezicht in zich. Niet veel mensen weten wat en hoe het heet. Het heet 'Groot nieuws'. En...wat is dat groot nieuws? Dat is de vreugde van de achterblijvende baggervrouwen, als de thuiskomst aangekondigd wordt."

De kracht is opgebouwd generatie op generatie door zelfstandige mannen in de 'rimboe' en krachtige vrouwen thuis, die papa en mamma tegelijk moesten zijn. En het kan ook niet anders dat de kinderen het ook mee krijgen. Mensen zeggen wel eens 'De man is zo sterk als de vrouw die achter hem staat'. De oma van mijn vrouw had een man die marconist was op de grote vaart. Als haar dan gevraagd werd: 'Mis je je man niet?' antwoordde ze 'natuurlijk mis ik hem,maar zo blijft de liefde altijd jong'. Als je toch over de liefde hebt, zit je al heel dichtbij Christus; want Zijn werkelijke doel met de wereld is louter Liefde. Daarom staat het beeld ook hier, in het centrum, bij de kerk, op de Kerkbuurt, bij de Kerkstraat, want 'groot nieuws' is ook een bijbelvertaling, en dat is de bron van veel Sliedrechters."