Muziekworkshop SOJS in Elektra

SLIEDRECHT Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht start weer met een nieuwe serie muziekworkshops in Elektra. De workshops bestaan uit de onderdelen zang, (bas-) gitaar, zowel elektrisch als akoestisch, en drum. Ook kunnen bands een uur begeleiding krijgen. De aftrap is op maandag 15 februari om 19:00 uur met een introductieavond. Belangstellenden kunnen dan zien wat de workshop inhoudt. Ook worden de groepen dan op basis van niveau ingedeeld.

Na de introductie volgen tien lessen in een kleine groep. De muziekworkshops beginnen om 17.00 uur en lopen door tot 22.30 uur. Voor de jongste deelnemers bestaat de mogelijkheid, bij voldoende aanmeldingen, de workshops al in de middag te laten plaatsvinden. De eerste les start op maandag 22 februari. De serie wordt afgesloten met een eindpresentatie in de concertzaal van het jongerencentrum.

De workshops worden gegeven door de ervaren muziekdocent Eddy de Jong. In 1992 studeerde Eddy af aan het Conservatorium Rotterdam als popdocent. Naast zijn vele optredens, is hij als docent en bandcoach gaan werken bij de SKVR Popschool in Rotterdam. Hier heeft hij twintig jaar ervaring als docent opgedaan. Hoewel begonnen als bassist en zanger, kan Eddy inmiddels ook goed uit de voeten op gitaar, piano en drums. Hij is een zogenaamde multi-instrumentalist.

De kosten voor de gehele workshop bedraagt € 50,-- voor jongeren van 8 tot en met 26 jaar en € 65,-- voor deelnemers ouder dan 26 jaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar Henk van Griensven (henk@sojs.nl) of te bellen naar 0184-414273. De muziekworkshop wordt mede mogelijk gemaakt door de werkgroep Music & Dance, een onderdeel van Stichting Sliedrecht en Cultuur.

Eindpresentatie

Zondag 7 februari wordt de lopende muziekworkshop afgesloten met een eindpresentatie in de concertzaal van jongerencentrum Elektra. Iedereen is welkom de eindpresentatie bij te wonen. De zaal gaat open om 14.30 uur en de presentatie begint rond 15.00 uur.