• Persfoto Lucas Kramer
  • Martin Mans Formation

Najaarsconcert Martin Mans Formation

SLIEDRECHT Zanger Lucas Kramer geeft vrijdag 27 oktober een concert in de Grote Kerk in Sliedrecht. Hij doet dit samen met de twintig mannen van The Martin Mans Formation. Opbrengst is voor het goede doel.

Lucas en Martin bundelen hun muzikale krachten in een sfeervol programma. Lucas zal solo-liederen zingen, onder andere van zijn CD's 'Zoals ik ben' en 'Het is goed'. Maar uiteraard zal hij ook samen met The Martin Mans Formation een aantal liederen ten gehore brengen. De befaamde zanggroep zal diverse liederen van onder andere hun cd's 'Verlangen' en 'Liefdeslied' zingen. Zij zingen op hoog niveau onder leiding van de gedreven musicus Martin Mans. Daarnaast is er tijdens het concert ruimte voor samenzang. Dit alles vindt plaats onder pianobegeleiding van Denise Brand en vioolbegeleiding van Magdalena Karas. Deze instrumentalisten brengen tevens enkele wervelende solo's ten gehore. Martin Mans zal één van zijn geliefde improvisaties op het fraaie orgel van de Grote Kerk spelen.

Om geld in te zamelen voor de hongersnood in Afrika en donateurs te werven organiseert Kerk in Actie dit najaar onder andere concertavonden. Deze concerten worden georganiseerd door 'Zingen in de Kerk'. Zingenindekerk.nl is een nieuw initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland in samenwerking met Kerk in Actie. Zij bieden concerten en evenementen aan van christelijke artiesten en muzikanten.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, inclusief reserveringskosten. Online kosten kaarten 11 euro. Leden PCOB, KBO en ANBO betalen 9 euro (op vertoon van pas) en kinderen t/m 11 jaar 5 euro. Reserveren en online bestellen: www.zingenindekerk.nl; www.martinmans.nl of 06-25391903.

LUCAS KRAMER

Lucas heeft een veelzijdig stemgeluid en voegt een eigentijds genre toe aan de christelijke muziek. Zijn teksten zijn uit het leven gegrepen. Hij hoopt dat door zijn muziek ook anderen de boodschap van geloof, hoop en liefde gaan begrijpen. Tegelijkertijd wil hij mensen bemoedigen; dat luisteraars herkenning vinden in zijn liederen. Dagelijks ontvangt Lucas mailtjes en berichten van mensen die geraakt zijn door de liedteksten en door zijn stem.

THE MARTIN MANS FORMATION The Martin Mans Formation bestaat 15 jaar heeft een eigen stijl ontwikkeld. Wat vooral opvalt is dat de twintig stemmen tot een eenheid zijn gesmeed die zowel in het harde als in het zachte homogeen klinken. Dat is de verdienste van de zangers maar ook van dirigent Martin Mans die op gedreven wijze werkt om het uiterste uit de mannen te halen. Wekelijks repeteren heeft geleid tot een geschoold resultaat. De 'Formation' heeft enkele goedlopende CD's uitgebracht waarvan 'Liefdeslied' de meest recente is.