• import

Nationale Voorleesdagen in de bieb

Nationale Voorlees- dagen in de bieb

SLIEDRECHT Ze komen er weer aan, de 10 mooiste dagen van het jaar: de Nationale Voorleesdagen! Zo ook bij de Bibliotheek AanZet. Van 23 januari tot en met 2 februari schenken we door middel van de leukste activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby's, peuters en kleuters. Dit doen we door middel van de leukste activiteiten rondom het Prentenboek van 2019: Een huis voor Harry en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien. Ouders, opa's en oma's en (klein)kinderen kunnen meedoen.

Voorleesestafette – bij de Voorleesestafette op woensdag 23 januari van 15.00 tot 16.30 uur worden álle boeken uit de Prentenboek TopTien voorgelezen. Uit elk verhaal heeft zich ook iemand in de bieb verstopt. Kom jij luisteren en zoeken?

Voorleesontbijt - tijdens het Voorleesontbijt op donderdag 24 januari kunnen kinderen en hun ouders genieten van een heerlijk ontbijt. Daarbij wordt een interactieve workshop georganiseerd door Zingen & Zo. Het ontbijt begint om 09.00 uur (vooraf aanmelden).

Interactieve workshop van Zingen & Zo – tijdens de workshop van Zingen & Zo gaan kinderen op avontuur door Een huis voor Harry. Al zingend, dansend en toneelspelend beleven ze de mooiste dingen en duiken ze in de wereld van emoties. De workshop is op donderdag 24 januari van 10.30 tot 11.15 uur. Dit is dezelfde workshop als tijdens het Voorleesontbijt (vooraf aanmelden).

Voorlezen aan je baby of peuter, hoe doe je dat? – tijdens deze inspiratiebijeenkomst op woensdag 30 januari van 09.30 tot 10.30 vertelt een bibliotheekconsulent van de Bibliotheek AanZet over voorlezen aan je kleintje. Waarom is dit zo belangrijk? En welke boekjes gebruik je hiervoor? Natuurlijk zijn de baby's en peuters zelf ook welkom (vooraf aanmelden).

Kunst & Kids Voorleesdagen – bij deze kunstzinnige workshop op woensdag 30 januari ga ja aan de slag met de Prentenboek TopTien. Maak een mooi kunstwerk uit één van de verschillende verhalen. De workshop begint om 15.00 uur (vooraf aanmelden).
Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneringen bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Daarom vinden ook dit jaar De Nationale Voorleesdagen weer landelijk plaats. In 2019 is dit van 23 januari tot en met 2 februari. Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Dit boek en de andere boeken uit de Prentenboek TopTien staan landelijk centraal bij de vele activiteiten tijdens De Nationale Voorleesdagen.
Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Nieuwe jeugdleden ontvangen tijdens De Nationale Voorleesdagen een leuk vingerpoppetje van het Prentenboek van het Jaar. Bij de Bibliotheek AanZet staat tijdens De Nationale Voorleesdagen voorlezen aan de allerkleinsten centraal. We organiseren in veel van onze vestigingen verschillende activiteiten waar ouders, opa's en oma's en (klein)kinderen aan mee kunnen doen. Kijk op www.debibliotheekaanzet.nl voor aanmelden en meer informatie.