Nieuw boek over Sliedrechtse boeren

SLIEDRECHT 'De Sliedrechtse boeren en hun boerderijen' is de titel van een nieuw boekwerk, samengesteld door Bas Lissenburg van de Historische Vereniging Sliedrecht. Langs de dijk in de vroegere wijken A, B, C en D waren vroeger vele boerenbedrijven gevestigd. Ook langs de Parallelweg, voorheen Wijk E stonden boerenhoeves. De zuidzijde van de rivier de Beneden Merwede was tot eind jaren zestig van de vorige eeuw voor een deel Sliedrechts grondgebied en werd aangeduid als Wijk F. De boerderijen die daar gevestigd waren komen eveneens aan bod. Het is een boekwerk met vele foto's en daarmee een document om te bewaren.

'De Sliedrechtse boeren en hun boerderijen' is een nieuw deel in een reeks waarin eerder verschenen ' Bakkers en Groenteboeren', 'Melkboeren en Cafébazen' en 'De Kruideniers'. Een belangrijk deel van het leven in het midden van de vorige eeuw wordt hiermee in woord en beeld vastgelegd.

Het boekwerk is te koop vanaf 30 april bij Boekhandel De Waard, het Sliedrechts Museum en in het Onderhuys van de Historische Vereniging voor het bedrag van zes euro.