• Columnisten Het Kompas, Maria Stam, Joost Schelling, Hannelore van Hamburg

    Richard van Hoek

Nieuw columnistenkorps aan de slag

SLIEDRECHT De afgelopen maanden is achter de schermen bij Het Kompas Sliedrecht hard gewerkt aan de uitbreiding van het columnistenkorps. De keuze is gevallen op Maria Stam, Joost Schelling en Hannelore van Hamburg. Elke week schrijft een van de drie een column in Het Kompas Sliedrecht met hun eigen kijk op het Baggerdorp. Zij stellen zichzelf hieronder aan de lezers voor. Volgende week leest u voor het eerst de column van Maria Stam.

STAM ,,Ik ben Maria Stam, 32 jaar, getrouwd met Raymond en moeder van peutermeisje Arwen. Ik werk parttime op een telefonische helpdesk en op oproepbasis in de horeca. Sinds kort begonnen aan een nieuwe MBO-opleiding, daarnaast actief steunfractielid bij PRO Sliedrecht, betrokken bij diverse locale projecten en altijd bezig met nieuwe uitdagingen. Tijdens mijn tienerjaren had ik een heftige haat/liefde relatie met Sliedrecht en als gevolg daarvan heb ik een tijd in het buitenland gewoond. Sinds een aantal jaar heb ik mijn rust gevonden in ons mooie dorp en doe ik mijn best om mijn kleine steentje bij te dragen om Sliedrecht nóg mooier en socialer te maken. Schrijven doe ik vooral voor mijn ontspanning en ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben om voor Het Kompas te gaan schrijven."

SCHELLING ,,Ik ben Joost Schelling, dominee in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. Evenals de Hervormde gemeente Sliedrecht behoren wij tot de Protestantse Kerk in Nederland. Ik werk nu 3 jaar in Sliedrecht, waar we als gezin (getrouwd, 3 dochters) met veel plezier wonen en leven. U kent mij van de columns, die ik al eerder schreef, rond de grote christelijke feesten zoals kerst. Hoewel ik nu breder zal schrijven dan alleen over christelijke feesten, wil ik dezelfde insteek in mijn columns houden. Ook in mijn werk is dat dezelfde insteek: Geloof in het dagelijks leven! Ik wil u laten kennis maken met 'mijn gelovige bril' waarmee ik door de Sliedrechtse samenleving wandel. Schrijven met mijn hoofd in de wolken, met mijn haren in de wind, met mijn ogen vooruit naar wat komen gaat en met mijn voeten gewoon in de klei, nee, bagger."

VAN HAMBURG ,,Mijn naam is Hannelore van Hamburg, samenwonend en (stief)moeder van twee dochters. Ik ben 43 jaar geleden geboren in het ziekenhuis van Dordrecht (en dus officieel een schapenkop), maar getogen in Sliedrecht. Daar woon ik al heel mijn leven in de West-Wijk. In die 43 jaar dat ik hier al rondloop heb ik veel zien veranderen. Toen ik opgroeide was het echt een dorp tussen de weilanden. Inmiddels zijn we een onderdeel van de Drechtsteden en vastgegroeid aan onze buurgemeenten. Voor de Drechtsteden ben ik, sinds januari van dit jaar, ook werkzaam als WMO-consulente. En Sliedrecht is nu dus ook mijn werkterrein. Kortom mijn hele leven speelt zich hier af en ik vind het leuk om te schrijven over de dingen die mij opvallen of die ik mis in ons baggerdorp."

GESTOPT Voorheen schreef Leon Boer een column voor Het Kompas Sliedrecht, hij heeft besloten om te stoppen met zijn bijdrages in deze krant. We willen Leon bedanken voor de wijze waarop hij een bijdrage heeft geleverd aan Het Kompas Sliedrecht.