• Archief BDUmedia

Nieuw stembureau in Baanhoek-West

SLIEDRECHT Sliedrecht krijgt er een stembureau bij. Tijdens het referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne op 6 april kunnen inwoners voor het eerst hun stem uitbrengen in de Anne de Vriesschool, Vivaldilaan 73 in Baanhoek-West. Hiermee komt het totaal aantal stembureaus in Sliedrecht op zestien.

Niet eerder konden inwoners van Baanhoek-West in hun eigen wijk naar de stembus. Burgemeester Bram van Hemmen: ,,We hebben meerdere verzoeken gehad voor een stembureau in Baanhoek-West. In deze wijk wonen inmiddels ongeveer duizend mensen. Ik vind dat we het iedereen zo makkelijk mogelijk moeten maken om hun stem uit te brengen. Ook bij dit referendum, want het is voor ons een verkiezing als alle andere."

Meerdere Nederlandse gemeenten hebben ervoor gekozen op 6 april juist minder stembureaus te openen. Landelijk zijn er zo'n 10 procent minder stembureaus open. Oldenzaal sluit de meeste locaties: vijf stembureaus gaan open tegen zeventien bij de laatste reguliere verkiezingen. In Stein gaat het aantal van negentien naar zes, in Nuenen van vijftien naar vijf. In zes op de tien gemeenten verandert er niets. In Sliedrecht komt er dus zelfs een bij.