Nieuwe natuurspeelplaats gaat open

SLIEDRECHT De nieuwe natuurspeelplaats in Prickwaert wordt woensdag 20 mei om 14.00 uur feestelijk geopend door wethouder Hans Tanis. Dan wordt ook de naam van de natuurspeeltuin bekendgemaakt.

Door de bouw van de nieuwe Brede School is ruimte vrijgekomen op het voormalige terrein van de Roald Dahlschool. Na de sloop van de school eind 2014 is maandenlang hard gewerkt aan de aanleg van de natuurspeelplaats. De inrichting hiervan is tot stand gekomen in overleg met een speciaal samengestelde werkgroep. Nu alle werkzaamheden zijn afgerond is het de hoogste tijd om de natuurspeelplaats officieel in gebruik te nemen.

Bij een nieuwe natuurspeelplaats hoort natuurlijk ook een geschikte naam. Hiervoor is een wedstrijd uitgeschreven. Ongeveer 160 kinderen hebben daaraan meegedaan door een originele naam te verzinnen en in te sturen. De naam wordt bij de opening onthuld.

Na de officiële opening is er van alles te beleven op het terrein. Zo kunnen kinderen onder andere gaan bloemen en bollen vlechten van wilgentenen, op zoek gaan naar beestjes met de Natuur- en Vogelwacht, de insectenmuur aankleden met de Stichting Sliedrecht Groen en een vogelhuisje bouwen. Ook is een springkussen en een ijscokar aanwezig.

Het programma duurt tot 17.00 uur.