• Avondvierdaagse Sliedrecht

Nieuwe startlocatie Avondvierdaagse Sliedrecht

SLIEDRECHT- De start van de Avondvierdaagse Sliedrecht is dit jaar op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg in Sliedrecht. Dit is één van de drie grootste wijzigingen van de vernieuwde opzet van het jaarlijkse wandelevenement in Sliedrecht, dat dit jaar plaatsvindt op dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni.

De Avondvierdaagse Sliedrecht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die het vorig jaar overnam van Omnisportvereniging Synergos. De Avondvierdaagse Sliedrecht is nu onderdeel van de Stichting Evenementen Sliedrecht.

VEILIG ,,We zijn met elkaar op zoek gegaan naar een opzet die voor alle deelnemers veilig is", zegt Dik Schreuder namens de Avondvierdaagse Sliedrecht. ,,Het verzamelen voor aanvang van de wandeling was één van de aandachtspunten. Dat gebeurde voorheen op het parkeerterrein bij sporthal De Stoep, maar daar reden ook auto's af en aan. Nu kan iedereen afspreken op het IJsbaanterrein en daar vandaan op een veilige manier vertrekken. Elke avond is deze locatie de start en finish."

WANDELROUTES Ook zijn alle wandelroutes nieuw leven ingeblazen. ,,We hebben voor iedere avond, voor elke route een nieuwe wandeling uitgestippeld. Iedere avond wordt gelopen door een ander deel van Sliedrecht", zegt Dik. Dit jaar staat naast de 5 en 10 kilometer ook de 3 kilometer weer op het programma. ,,We hopen dat jong en oud deze week de wandelschoenen aantrekt en meedoet aan de Avondvierdaagse Sliedrecht, zodat we er met elkaar een mooie wandelweek van maken."

VRIJWILLIGERS De organisatie van de Avondvierdaagse Sliedrecht kan altijd hulp gebruiken van Sliedrechters die graag een handje wil helpen. ,,We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om minimaal twee avonden de wandelaars te begeleiden bij het veilig oversteken", verduidelijkt Dik. Aanmelden hiervoor is heel makkelijk: mail naar info@stichtingevenementensliedrecht.nl.

Binnenkort volgt meer informatie over hoe de Avondvierdaagse Sliedrecht zal verlopen en hoe de deelnemers zich kunnen aanmelden. Meer informatie is te vinden op www.avondvierdaagse-sliedrecht.nl of kijk op www.facebook.com/avondvierdaagsesliedrecht.