Nieuwe varianten locatie Lanser uitgewerkt

SLIEDRECHT Er zijn drie nieuwe varianten uitgewerkt voor de locatie Lanser, een van de grote projecten van het college van B&W. Het project beslaat zowel de noord- als zuidzijde van de Rivierdijk. Het gaat om een variant met eengezinswoningen, een variant met appartementen en een mixvariant met eengezinswoningen en appartementen. Omwonenden zijn vandaag per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatieavond op 19 november. Wethouder Hans Tanis presenteerde de schetsen vanmiddag.

De nieuwe ontwerpen volgen na een eerdere informatieavond voor omwonenden in november 2013. Destijds waren er diverse opmerkingen over met name de massaliteit van het toenmalige ontwerp en de hoogbouw. De nieuwe ontwerpen kenmerken zich door het minder massale voorkomen ten opzichte van de eerste plannen. Wethouder Hans Tanis: ,,Wij zijn als college heel enthousiast over de ontwerpen, ze sluiten veel beter aan bij het karakter van de Rivierdijk. Tegelijkertijd betekent het een forse kwalitatieve impuls voor ons dorp. Daar hebben we dan ook geld voor over."

DRIE VARIANTEN Er zijn dus drie varianten uitgewerkt. De eerste variant betreft elf eengezinswoningen. De tweede variant heeft 24 appartementen. De derde variant is een mix van acht eengezinswoningen en negen appartementen. De gemeenteraad bespreekt de varianten tijdens de beeldvormende raadsvergadering op dinsdag 17 november. Een besluit wordt in januari 2016 verwacht. Als de gemeenteraad dit besluit genomen heeft, kan volgens de huidige planning in het eerste kwartaal van 2017 de bouw starten. De oplevering volgt dan eerste kwartaal 2018.

INFORMATIEBIJEENKOMST Nu de verschillende mogelijkheden bekend zijn, hoort de gemeente Sliedrecht graag de reacties van omwonenden. Hiervoor is een informatiebijeenkomst gepland op 19 november van 19.00 tot 20.30 uur in de raadsinformatieruimte van het Raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Begin 2015 is besloten om de projecten Lanser en Vogel te scheiden. Tijdens deze bewonersavond worden alleen de plannen rondom locatie Lanser besproken.

De schetsen van Locatie Lanser zijn te vinden op www.sliedrecht.nl, onder het kopje plannen en projecten / fysieke projecten / Lanser.