Nieuwe website voor HSV

SLIEDRECHT De Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) heeft haar website vernieuwd. De HVS legt het heden en verleden op een voor iedereen begrijpelijke wijze vast. Heel veel over de geschiedenis van het baggerdorp is op deze toegankelijke website gemakkelijk te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een site waarop meer dan 20.000 foto's snel en eenvoudig te vinden zijn.

De HVS is meer dan een vereniging die het verleden vastlegt. De HVS is een club die op dynamische wijze de Sliedrechters weet te boeien. Er zijn meerdere werkgroepen die vrijwel wekelijks bezig zijn met onderzoek en het digitaal opslaan van informatie. Er wordt samengewerkt met de Genealogische Vereniging De Stamboom en het Sliedrechts Museum. Op niet al te lange termijn wordt het Historisch Platform Sliedrecht concreet. Dit betekent dat iedereen die iets over Sliedrecht wil weten terecht kan bij dit nieuwe platform, dé vraagbaak voor alles wat er in Sliedrecht afspeelde.

Scholieren die informatie zoeken voor een project op school, vinden op de website van de HVS een rijke bron aan informatie. Kijk op www.historie-sliedrecht.nl en blijf het volgen. Elke woensdagmiddag is de vereniging te bezoeken voor alle gewenste informatie in het Onderhuys, tussen Kerkbuurt 241 en 243.